Gänget bakom Nomi. Foto: Markus Holm/Amplify Photos. Gänget bakom Nomi. Foto: Markus Holm/Amplify Photos.

På Nomi ska mat, konst och underhållning mötas

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

I mitten av oktober öppnar dörrarna till Nomi i den arkitektritade Kasper Salin byggnaden. Med öppningen hoppas man kunna förändra Göteborgs kulturlandskap. Nomi kommer att bestå av två restauranger, Aji och Révolte, en bar med dj:s och musikevenemang samt ett galleri.

När Nomi slår upp dörrarna i Göteborg i mitten av oktober är staden plötsligt två restauranger, en bar och ett galleri rikare. På en av restaurangerna, Aji, ska det serveras Nikkei-kök, där japanska smaker gifter sig med djärva och kryddiga inslag från Peru och Brasilien. Menyn ska förändras dagligen och styras av färska säsongsbetonade råvaror från lokala svenska bönder, fiskare och producenter.

Den andra restaurangen på Nomi, som går under namnet Révolte, blir den första i Sverige att uteslutande presentera popup-gästkockar. Varje månad gästar talangfulla kockar från hela världen, och dessa tar med sig en bit av sin mat och kultur in i köket. Att matupplevelsen blir olika varje månad är därför givet.

Underhållning och konst

I Bar Nomi ska man skapa en underhållningsupplevelse för alla gäster med både livemusik och dj:s från den lokala till globala scenen. Musiken som spelas ska dessutom vara ett extra komplement till smakerna som gästkocken på Révolte skapar i köket. Här kan man dricka utvald öl, roliga cocktails och botanisera i en gedigen vinlista. Inte helt otippat går det även att beställa in sake.

Galleri Résistance ska fungera som en plattform för både lokala och internationella kreatörer att mötas och inspireras på. Galleriet kan användas för utställningar, popup-butiker och kreativa uttryck.

Nomi öppnar på Stora Badhusgatan i mitten av oktober.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.