På Nomi ska mat, konst och underhållning mötas

I mitten av oktober öppnar dörrarna till Nomi i den arkitektritade Kasper Salin byggnaden. Med öppningen hoppas man kunna förändra Göteborgs kulturlandskap. Nomi kommer att bestå av två restauranger, Aji och Révolte, en bar med dj:s och musikevenemang samt ett galleri.

När Nomi slår upp dörrarna i Göteborg i mitten av oktober är staden plötsligt två restauranger, en bar och ett galleri rikare. På en av restaurangerna, Aji, ska det serveras Nikkei-kök, där japanska smaker gifter sig med djärva och kryddiga inslag från Peru och Brasilien. Menyn ska förändras dagligen och styras av färska säsongsbetonade råvaror från lokala svenska bönder, fiskare och producenter.

Den andra restaurangen på Nomi, som går under namnet Révolte, blir den första i Sverige att uteslutande presentera popup-gästkockar. Varje månad gästar talangfulla kockar från hela världen, och dessa tar med sig en bit av sin mat och kultur in i köket. Att matupplevelsen blir olika varje månad är därför givet.

Underhållning och konst

I Bar Nomi ska man skapa en underhållningsupplevelse för alla gäster med både livemusik och dj:s från den lokala till globala scenen. Musiken som spelas ska dessutom vara ett extra komplement till smakerna som gästkocken på Révolte skapar i köket. Här kan man dricka utvald öl, roliga cocktails och botanisera i en gedigen vinlista. Inte helt otippat går det även att beställa in sake.

Galleri Résistance ska fungera som en plattform för både lokala och internationella kreatörer att mötas och inspireras på. Galleriet kan användas för utställningar, popup-butiker och kreativa uttryck.

Nomi öppnar på Stora Badhusgatan i mitten av oktober.