Foto: Lars Persson Foto: Lars Persson

Rörelse i Konsten – Röda Sten Konsthall

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Följ med på en historisk och samtida exposé av performance och musik, upplev dansverk i Katedralen, se filmer förena dans och bildkonst och lyssna på samtal mellan Röda Sten Konsthall och dans- och konstscenen 3:e våningen.

Rörelse i Konsten – 3 dagar med dansverk, film, rörelseinstallationer och musik – genomförs i samarbete med 3:e våningen, ett center för dans, konst och musik, som idag drivs av koreografen Gun Lund samt koreografen och konstnären Olof Persson.

Som danskonstnärer har Gun Lund och Olof Persson ägnat det senaste året åt att återfinna rörelser man trodde gått förlorade. De har gjort research och reenactments – återuppsättning av äldre verk i scenrummet på 3:e våningen. Bägge har också en relation till Röda Sten Konsthall och andra industriella rum.

En serie reenactments kommer nu att spegla danskonstens förhållande till rummet och då speciellt Katedralen på Röda Sten Konsthall. Ingången i arkivarbetet har inte varit nostalgiskt utan med målsättningen att utsätta verken för en ny tid och nya frågeställningar – Röda Sten Konsthall har alltid samspelat med sin samtid. Koreograferna har medvetet valt verk utan större scenografi för att låta publiken ta in själva rummet. Inget av verken är föreställande eller narrativa utan snarare abstrakta, och bygger på former och rumsliga riktningar. De speglar ett medvetet förhållningssätt mellan dans- och bildkonst.

Se hemsidan för tider och de olika programpunkterna för dagarna!

Information
Visa på karta
Pris
Ordinarie entré, se hemsidan