Så blir helgen på West Pride 2024

Mellan den 10 och 16 juni arrangeras West Pride i Göteborg, med paraden som höjdpunkt på lördag. Dessutom blir det uppträdanden, konst, film och aktiviteter för hela familjen. Så här blir helgen på West Pride 2024.

West Pride är en konst- och kulturfestival som arrangeras årligen i Göteborg. Festivalen är gratis och alla är välkomna att delta för att tillsammans lyfta och fira hbtqia+. Ambitionen med festivalen är att uppmärksamma och synliggöra mångfald genom att samordna och arrangera konst och kultur. Under en vecka skapas mötesplatser och arenor genom samtal, reflektion och utbildning för att uppnå kunskapsfördjupning, attitydförändring och samhällspåverkan.

Helgprogrammet på årets pridevecka inkluderar allt från seminarier och workshops till musik, teater och panelsamtal. På fredag blir det bland annat vänskaps-speeddejting, tjejskejt i Kålltorpsrampen och ekumenisk regnbågsmässa i Sankt Jakobs kyrka. Dessutom bjuds det på en spektakulär scenshow, Queermania, där bland andra Endigo, Imaa Queen, Miss Diamond, PotatoPotato, The Meatbaby och Sinfluencer uppträder.

Lördagens huvudprogram är den färgsprakande paraden. Samling sker från klockan 12 på Gustav Adolfs Torg där festen börjar med musik, dans och gemenskap innan paraden avgår klockan 13. Den landar i Pride Park där det blir efterfest med musik- och kulturuppträdanden under ledning av musikjournalisten Tina Mehrafzoon.

Prideveckan avrundas på söndag med lite lugnare program såsom kortfilmsvisning, pridepyssel för barn, allt på hbtq-tema.