Guiden till roliga aktiviteter för barn i Göteborg

Guiden till roliga aktiviteter för barn i Göteborg

Hur undviker man att barnens mantra blir ”långtråkigt”? Jo, tursamt nog vimlar det av roliga aktiviteter för barn i Göteborg. Ja, för hela familjen, stora som små, vetgiriga och äventyrslystna, vinnarskallar och läshuvuden. Här i stan kan ni se en film på Sveriges andra IMAX-salong eller landets enda utställda vikingaskepp. Sedan kan ni sträcka på benen med en rymdvandring, kanske hälsa på hemma hos Alfons Åberg eller knacka på hos kaninerna på Liseberg, lösa klurigheter i en fängelsecell, spela minigolf bara ett puttslag från Avenyn eller ta ett dopp mitt i stan. För att ni ska hitta rätt i det digra utbudet har vi skapat den här guiden över roliga aktiviteter i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Roliga aktiviteter för barn i Göteborg
  1. Liseberg – Nordens största nöjespark
  2. Universeum – Äventyr för hela familjen
  3. Ocean Bus – Från land till vatten och upp igen
  4. Prison Island – Fångarna på fortet – på riktigt
  5. JumpYard – Upp å hoppa!
  6. Bodyflight – Kasta dig ut
  7. Maritiman – Lev sjöliv
  8. Golfparken Göteborg – Äventyrsgolf
  9. Plikta Parklek – Leklust i det fria
  10. Filmstaden Bergakungen – Stora filmupplevelser utlovas
  11. Backa Teater – Pjäser som engagerar unga
  12. Göteborgs stadsmuseum – Känn historiens vingslag på nära håll
  13. Badplatser – Ta ett dopp

Roliga aktiviteter för barn i Göteborg

Liseberg

Nordens största nöjespark

Ett av Göteborgs största landmärken är antagligen Liseberg. Som Nordens största nöjespark bjuder man på allt från den dramatiska berg- och dalbanan Helix och fritt fall-åket AtmosFear till det populära Kaninlandet. Glöm inte att fylla på med energi mellan åken, parken erbjuder ett flertal restauranger och caféer.

Universeum

Hemsida

Äventyr för hela familjen

Mitt i Göteborg, granne med Liseberg, hittar du en regnskog, ett hav fullt av hajar och till och med ett smakprov av rymden. Vi talar naturligtvis om Nordens största science center Universeum. Här kan hela familjen gå på expedition i djungeln, se när rovfiskarna matas och inte minst gissa djurbajs i ett science quiz.

Ocean Bus – Aktiviteter för barn
Ocean Bus
Ocean Bus – Aktiviteter för barn
Ocean Bus
Ocean Bus – Aktiviteter för barn
Ocean Bus
Ocean Bus – Aktiviteter för barn
Ocean Bus

Ocean Bus

Från land till vatten och upp igen

Bli inte förvånad när bussen plötsligt glider ner i vattnet – det här är nämligen en amfibiebuss som kör både på land och i vatten. Du hoppar på turen utanför Stora Teatern och får se många kända sevärdheter på en och samma sightseeingtur. Guidningen sker till största del på engelska.

Prison Island

Hemsida

Fångarna på fortet – på riktigt

För er som brukar sitta bänkade framför Fångarna på fortet finns en möjlighet att uppleva spänningen själva. Hos Prison Island möts ni av fängelseceller där ni ska lösa kluriga utmaningar – på tid. Det finns totalt 34 olika utmaningar att testa och ingen fängelsecell är den andra lik. Passa på att ta en fika i det lilla caféet.

JumpYard

Upp å hoppa!

Som du säkert anar är det här stället för familjer som gillar studsmattor och trampoliner. Studsa loss i skumgropen eller testa på den tio meter höga skyrider-banan – innan ni pustar ut i Jumpyards café. För dig som vill hoppa till en ny nivå erbjuds Jumpschool, där instruktörer lär ut nya volter och tricks.

Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg
Bodyflight Göteborg – Aktiviteter för barn
Bodyflight Göteborg

Bodyflight

Kasta dig ut

Testa på känslan av att sväva i luften med hjälp av världens högsta vindtunnel. Bodyflight är en stormande aktivitet där alla över tre år kan få känna känslan av att flyga. Inför flygningen får du utrustning och en säkerhetsgenomgång, sedan är det bara att flyga.

Maritiman

Hemsida

Lev sjöliv

Kanske har er familj åkt färja till eller från Hisingen, måhända ända till Danmark. Men så här har ni aldrig upplevt livet till sjöss. Hos Maritiman hittar ni femton museifartyg, vad sägs exempelvis om ubåten Nordkaparen som tar er med ner i djupet… För de yngre matroserna finns Virvelina och Tim, som mer än gärna arrangerar skattjakter och shower.

Golfparken Göteborg

Äventyrsgolf

Golfparken på Heden hittar du en putt eller två från Avenyn. Här finns en 12-hålsbana komplett med bunkrar, hinder och vattenfall – således en utmaning för både amatörer och proffs. Ingen golfrunda är komplett utan ett besök i glasscaféet, men det säger ju sig självt.

Plikta Parklek

Hemsida

Leklust i det fria

Utflyktslekplatsen Plikta lockar mängder med familjer. Här finns spännande lekredskap för såväl småttingar som lite äldre barn, och flera av dem är anpassade för personer med en fysisk funktionsvariation. På plats hittar ni även pingisbord, en boulebana – och inte minst grillad korv.

Filmstaden Bergakungen

Hemsida

Stora filmupplevelser utlovas

Filmstaden Bergakungen, som ligger insprängd i ett berg, är landets andra IMAX-biograf. Det innebär storslagna filmupplevelser i en spektakulär miljö. Förutom filmmagi möts du av restaurangen Danilo och ett café.

Backa Teater

Hemsida

Pjäser som engagerar unga

Backa Teater huserar i en ombyggd plåtverkstad på Hisingen, nära buss- och båtförbindelser. Målgrupp för denna teater är barn och unga – och på repertoaren står föreställningar som är både allvarsamma, roliga och tråkiga, men inte minst viktiga.

Göteborgs stadsmuseum

Känn historiens vingslag på nära håll

Ett besök på Göteborgs Stadsmuseum rymmer hela stadens historia, från Sveriges enda utställda vikingaskepp till den moderna hamnstad vi ser i dag. Botanisera bland spännande utställningar, visningar och barnaktiviteter – missa inte barnens eget museum.

Badplatser

Ta ett dopp

Att västkusten är bästkusten råder det knappast någon tvekan om, titta bara på mängden badmöjligheter i och omkring Göteborg. Du ångrar aldrig ett bad, särskilt inte under årets varmare dagar. För så fort solen tittar fram kan ni ta er till Allmänna badet i Jubileumsparken, ett friluftsbad som flyter i Göta Älv. Poolen är 20 meter lång och efter doppet väntar bastubad. Ett annat alternativ är Askimsbadets långgrunda sandstrand samt badpir. Hit kommer ni för att bada, spela minigolf, leka, fika och grilla. 15 minuter med bil från Göteborg hittar ni även Hovåsbadet, som har en barnvänlig sandstrand. I vår guide till Göteborgs badplatser hittar ni garanterat familjens nya favorit!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta