Way Out West har släppt sitt matprogram för festivalen 2024. Årets Local Chef's Corner får ett nytt mysigt område med lokala krögare, Suggan Vinbar får en egen del och samtidigt breddas hela utbudet av foodtrucks.
Mellan scenerna Dungen och Azalea ligger en liten damm, där årets festivalbesökare kommer att kunna njuta av mat från några av Västkustens bästa restauranger under namnet Local Chef's Corner. Här kan man slå sig ner vid riktiga bord och välja mellan hel- och halvrätter, för att på så sätt kunna testa flera olika kök. De fem restaurangerna verkar lokalt i regionen och under festivalen kommer de alla att servera 100 procent vegetarisk mat.
Benne Pastabar gör sin premiär på årets Way Out West och tar med sin hantverksmässiga italienska pasta till området. Även Borås bästa indiska restaurang, Gujju, är med för första gången i år. Majornas egna taco-kungar, Hermanos Tacokiosk, representerar det mexikanska köket, från Gaffelkonst blir det ramen och Waffles & Shakes serverar smarriga våfflor.
Suggan Vinbar får ett helt eget område på andra sidan Lilla Dammen, i anslutning till scenen Dungen. Här kommer man att servera nordisk comfort food som flirtar med världens smaker, samt vin utan onödiga tillsatser. Givetvis kommer hela området även att fyllas av ett gäng foodtrucks och flera andra aktörer med egna restauranger. Tidigare i somras avslöjades det att Desirée Wenström Jaks, som vann Årets Kock 2023, öppnar den egna pop up-restaurangen Jaks under festivalen.
Foodtrucks/externa mataktörer:
Mandelmannen
Boho Bar
Oh Mungood
JEN Sichuan Eatery
Jalla foodtruck
Smålandsrullen
Babas Burger
Mackverket
Fogarolli
Little Oataly
Papi's Pierogi
Escacito
Egna restauranger:
Ish and chips
Pizzerian
Dirty Fries and Nachos
Snacks and Drinks
Burgers and Fries
Taste of Asia