Skarpladdat när TEDxGöteborg intar Rondo

TEDx är fenomenet där idéer möts, föds och växer. När TEDxGöteborg kör sitt största evenemang för i år, står bland andra en svenska världsmästare i skytte och en vapensmältande fredsaktivist på talarlistan.

Från arla morgon till sen eftermiddag intar TEDxGöteborg danspalatset Rondo, för att bjuda in spännade och inspirerande talare. Öppenhet och nyfikenhet inför idéer är arrangemangets ledord, och besökarna uppmanas att under dagen diskutera ett av ämnena på agendan, med en annan deltagare, för att få spinn på idéerna.

En av talarna som lyfts fram är Christina Bengtsson, som vid 23 års ålder bestämde sig för att bli bäst i världen på något. Idag kan hon titulera sig världsmästare i precisionsskytte, både i lag och individuellt. Dessutom är hon en av Sveriges absolut främsta experter på fokus och koncentration, samt officer utbildad på JAS Gripen 39. Christina Bengtson menar att förmågan att fokusera är ett ovärderligt redskap i dagens tuffa prestationssamhälle:

- Förmågan att bland tusen tankar fokusera på en enda, har varit avgörande för mig att lyckas. Ett liv i fokus handlar inte om att prestera bättre - det handlar om att vara precis så bra som man redan är, och om att identifiera livets verkligt stora värden.

Bland övriga talare hittas bland andra Carl Nord och Simon Fors, 20-åringarna från Kungsbacka som med sitt projektarbete under gymnasietiden lyckades motbevisa NASA, samt Sascha Bützer, makroekonom och rådgivare hos den Internationella valutafonden.

Läs mer om TEDxGöteborg här.