Stjärnspäckad skräckromantik i Gösta Berlings saga

Göteborgs Stadsteater spelas just nu Selma Lagerlöfs klassiker Gösta Berlings saga av en stjärnspäckad ensemble. Bland annat syns Adam Lundgren, Anna Bjelkerud och Jakob Eklund i den påkostade uppsättningens huvudroller.

Gösta Berling, spelad av Adam Lundgren, slits mellan godhet och ondska och kampen tar sig många uttryck. Inte minst då han sluter kontrakt med djävulen och säljer Majorskans själ för att få behålla sin egen. I Selma Lagerlöfs vintersaga möter vi sorg och skam, liksom glödande romantik och lustfyllt obehag. Därtill även häxor, kannibaler och zombies i de murriga skogslandskapen.

Regissören Rikard Lekander har kallats skräckens mästare och tar fram både det vackra och det skrämmande i klassikern.

– Gösta Berlings saga är en vildvuxen roman med en bredd som sträcker sig långt bortom den naturromantiker som Lagerlöf tyvärr fortfarande ofta reduceras till. Jag vill ta vara på de sidor som sällan blir belysta: ilskan, skräckromantiken, samhällsanaly­sen och galghumorn.

Gösta Berlings saga spelas på Göteborgs Stadsteater till och med 28 mars. Biljetterna kostar 100 kronor och uppåt och finns att köpa på Göteborgs Stadsteaters hemsida.