Stor matmässa i Göteborg lyfter det närproducerade

En av Sveriges största matmässor, Passion för Mat, arrangeras för 12:e gången under den 1-3 mars. I år kommer satsningar på närproducerad mat i Västsverige att lyftas fram bland de 120 utställarna på Åbymässan.

”Mat från grunden” är temat för årets matmässa Passion för Mat, som går av stapeln den första helgen i mars på nybyggda Åbymässan i Mölndal. Temat handlar om att bidra till en medvetenhet om maten man köper, råvarans kvalitet samt hur den producerats.

Mässan samlar i år mat från Västsveriges kuster, insjöar, skogen och inlandet med hjälp av bland andra Smaka på Västsverige, Falkenbergs Skafferi, Vännerna från Halland och även Värmlands olika livsmedelsproducenter. Förutom lokalt producerade livsmedel har mässan även utställare som visar importerade delikatesser. De 120 utställarna representerar något annat än den storskaliga livsmedelsindustrin. På plats finns även flera av Sveriges mest välkända kockar som Leif Mannerström, Alexandra Zazzi, Tareq Taylor, Katja Palmdahl och Ulf Wagner.

I samband med mässan kommer matsvinnsgaloppen att arrangeras. En satsning med Passion för Mat och Stadsmissionen, där mat som fortfarande är bra tas tillvara och lagas av kända kockar för att sedan serveras till publiken.