Venti Nove firar 30 framgångsår

Det var för 30 år sedan som Bibbi Sköld klev in i en butik på Linnégatan för att byta ett par byxor. Men ut kom hon med en hel lokal i sin ägo och en dröm som höll på att uppfyllas.

Vid det här laget var Bibbi 23 år och jobbade nätter på Lilla London. Men hon hade alltid drömt om att starta och driva sin alldeles egen butik. När gick in till Boutique Leijona för att byta sina byxor fick hon veta att butiken var till salu. Några dagar senare kunde resan börja.

- Det var en tisdag i februari, på fredagen träffade jag mäklaren för att betala handpenning och på lördagsmorgonen tog jag tåget till Stockholmsmässan för att göra mina första inköp. Den första april stod jag, 23 år gammal, för första gången i min alldeles egna affär och sålde kläder till både gamla och nya kunder, berättar ägarinnan Bibbi Sköld.

På 80-talet existerade inte begreppet sociala medier, trots detta var butiken rena dragplåstret. Hit strömmade nyfikna stadsbor, trogna stamkunder och halva Göteborgs krogvärld. Med en växande kundskara och en yta som inte längre räckte till, tog Bibbi beslut om att köpa den rymligare lokalen som låg vägg i vägg, på Linnégatan 29. Därav butiksnamnet Venti Nove (29 på italienska).

- Det tog två år innan jag vågade ta språnget och köpa affären vägg-i-vägg med min lilla butik. Det kändes stort, säger Bibbi.

Ett byxbyte blev en solskenshistoria som i sin tur kom att bli ett framgångsrikt koncept. Och än idag kan Bibbi och Venti Nove stoltsera med kvalitet och framåtanda. Läs mer om dagens butik och se bilder här.

30-årsfest den 28 april
Att ha förverkligat sin dröm och dessutom haft välgång den mesta tiden under 30 år är värt att fira tycker Bibbi. Så på lördag den 28 april mellan 10 och 16 är alla kunder välkomna att kliva in i partytältet som är placerat utanför butiken på Linnégatan 29. Det vankas såklart 80-talshits framförda av dj Ronald och lite smått och gott att äta och dricka.

Bild: Venti Nove idag