Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Awesome Rags

0,0
0 betyg
Redigera Awesome Rags
Awesome Rags

Obs. Butiken finns ej kvar.

Multibrandbutiker har inlett sin storhetstid i Göteborg. Titt som tätt blommar det upp nya specialbutiker och det gäller att skilja agnarna från vetet. Awesome Rags är ett fullkomligt livsstilskoncept, som sannerligen har lyckats med sin grundtanke att representera enskilda toppmärken och handplockade plagg och accessoarer. Dessutom presenterar butiken varje produkt med en stark tydlighet, vilket innebär att det satsas ambitiöst på varje enskilt märke.

Det hela började med en butik i PUB-huset i Stockholm för några år sedan. Och idag kan Awesome Rags stoltsera med sju butiker. Fem av dessa är placerade i Stockholm, en i Örebro och sedan i maj 2011 också denna i Göteborg. Inriktningen är uppenbar. Hit letar sig en stilmedveten kundkrets i åldrarna 25 till 40 och stammisarna blir fler och fler för varje dag. Alla är de ute efter samma sak - high fashionkläder från kvalitetsmärken som Whyred, Ben Sherman, Pepe Jeans, Samsøe & Samsøe och Bruuns Bazaar. och ett trettiotal andra. Stilen går från casual till dressat och de vanliga kollektionsplaggen kombineras upp med skor, accessoarer och andra ting som gör livet värt att leva för oss trendslavar.

Målgruppen speglas också i den noggrant uttänkta inredningen som är snygg, stilren och modern men med en kärnfull retro- och lite rockkänsla. I butiken hittar du som sagt toppmärken, och det är här som Awesome Rags skiljer sig från många andra butiker. Istället för att ta in en hord märken och några få plagg från varje satsar man här på ett tätt samarbete med varje leverantör. Känslan blir nästan som att varje märke får en egen shop-in-shop, framför allt när inredningsdetaljerna runt om anpassas efter respektive märkes avdelning.

Att Awesome Rags är en ambitiös butik har ni kanske vid det här laget redan förstått för längesen, men det tåls att sägas igen. Det är ingen slump att en butik har blivit sex på bara några år. Faktiskt så kan man säga att Awesome Rags är en kedja med tanke på vad begreppet betyder, men det känns så fel. En kedja är ofta opersonlig, ger en känsla av massproduktion och tummar på kvalitén för att generera högre intäkter. Awesome Rags upplevs precis tvärt om. De verkar ha hittat ett vinnande koncept. Med designers från hela världen, men med störst fokus på skandinaviska märken, breder de ut sig längs Sverige. Varmt mottaget av kunderna. Och av oss!

Butikerna i Stockholm: Hamngatan, Nacka Forum, PUB, Sturegallerian, Fridhemsplan

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
Bli den första att recensera Awesome Rags!

Användarbilder på Awesome Rags Visa alla

  • Lägg till bild

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.