Bästa restaurangerna i Alingsås

Alingsås kallas ibland caféstaden tack vare sina många caféer, men det finns också flera riktigt bra restauranger i Alingsås. Närheten till sjöar och hav syns förstås på menyn som ofta innehåller fisk och skaldjur, men här finns smaker och influenser från hela världen. Oavsett om du bara vill sticka in för en avslappnad middag på en kvarterskrog, eller fira något i elegant miljö, finns det en restaurang i Alingsås som passar tillfället. För att du ska kunna hitta just din nya favorit guidar vi här till de bästa restaurangerna i Alingsås.

Lokalen

Kungsgatan 26

Lantligt från Norden och Medelhavet

I Saluhallen hittar du den lantliga bistron Lokalen med tillhörande deli. I restaurangen serveras både små och stora rätter där inspirationen och smakerna kommer från Medelhavet och Norden. Till maten satsar man gärna på biodynamiska viner. Här finns också ett café där man har samma filosofi som i köket, det vill säga att allt tillagas med noga utvalda råvaror och en kärlek till hantverket.

Lindelöv

Sävelundsgatan 2

Laga mat tillsammans

Lindelöv är en matstudio där alla med förkläde ses som kockar. Här lagar man alltså maten tillsammans för att sedan också avnjuta den ihop. Arbetskamrater, kompisgänget, familjen – alla typer av sällskap är välkomna till mat- och vinkällaren. Vill ni hellre slå er ner vid dukat bord direkt kan Lindelöv sätta ihop en meny efter era önskemål.

Dahlbogården

Dalbogården 1

Gårdslunch

Dahlbogården ligger bara en kort bilfärd från Alingsås centrum och är en gårdsrestaurang. Här kan du luncha i vackra omgivningar med tre alternativ att välja på: fisk, kött och vegetariskt. I köket har man stort fokus på hållbarhet och jobbar helst med lokala råvaror, alltid från grunden. När vädret tillåter kan man sitta ute i trädgården. De erbjuder också affärslunch med bordsservering, möjlighet att boka gården för fester och arrangerar olika typer av evenemang.

Momenti Liberi

Västra Ringgatan 7

Italienska flirter med världen

Momenti Liberi vill erbjuda en smakfull, lugn stund – precis som namnet betyder på italienska. På menyn hittar du således italienska smaker och rätter som pasta, pinsa och risotto, men också favoriter från andra kök såsom tataki och bao buns. Slå dig ner en stund eller hämta med dig maten och avnjut den hemma i lugn och ro.

Ohana

Kungsgatan 29

Sharingrätter i lekfull miljö

Ohana erbjuder en färgsprakande resa genom världens kök. Inspirationen hämtas från hela världen och görs på Ohanas sätt – oavsett om det är falafel, tacos, sashimi eller ribs. Här är det mellanrätter som gäller, perfekta att dela runt bordet eller avnjuta själv.

Sjôô

Gerdskastrand 25

Med utsikt över vattnet

Restaurang Sjöö är en modern kvarterskrog där man kan njuta av en bit mat eller ett glas vin med utsikt över vattnet. På menyn står okomplicerad mat med svenskt kött och fisk från hamnen i Göteborg.

Skåål

Bryggaregatan 2

Elegant och färgstarkt

På den eleganta och färgstarka restaurangen Skåål lever man efter devisen att det alltid finns något att fira. Sväng förbi för ett glas, satsa på en hel trerätters eller dela på mellanrätter kring bordet. Också här är det svenskt kött och fisk från hamnen i Göteborg som gäller på menyn, som innehåller allt från gambas till burgare. Här ordnar man också olika typer av evenemang, som livemusik, standup och improvisationsteater.

Cyrano

Plangatan 11

Prunkande uteservering

På avslappnade Cyrano kan man avnjuta pasta, sallader, en bit kött eller en krispig pizza. Särskilt välbesökt är den grönskande innergården sommartid, som för tankarna till varmare breddgrader med bistrostolar, terrakottakrukor och runda bord.