Fabrick ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).
Fabrick
I den före detta Almedalsfabriken är det högt i tak, både bildligt och bokstavligt. Här hittas Fabrick, en luftig restaurang med öppet kök och höga ambitioner. Årstiden bestämmer vad som serveras, men menyn innehåller alltid mycket grönt. Bortsett från lunch bjuds det även in till AW varje fredag.
På Fabrick står det avskalade och enkla i fokus, både när det kommer till mat och miljö. Lunchmenyn är enkel, utan krusiduller, och maten säsongsbetonad. Dagens lunch baseras på vilka råvaror naturen har att erbjuda för tillfället.
Varje dag serveras en ny rätt, ofta med närproducerat kött och nytänkande varianter på säsongens grönsaker. För den som är nyfiken på att se hur maten tillagas från grunden är det bara att kika in i det öppna köket. Den råbarkade fabrikslokalen har fått behålla sin autentiska känsla och restaurangen är minimalistiskt, men personligt inredd med stilrena trädetaljer och gröna växter.
Vinutbudet på Fabrick är stort och restaurangen har en förkärlek till spännande, lite ovanliga sorter. Prova ett glas för att lyxa till lunchen eller kom tillbaka senare för en hel vinprovning. I samarbete med vinplattformen Vingalleri ordnas provningar för alla som vill lära sig mer om vin och druvor, oavsett förkunskaper.
Precis som de flesta, älskar Fabrick fredagar. Då slås portarna upp för pizza-AW och fabriken fylls snabbt med glada fredagsfirare som vill välkomna helgen med mat och dryck.