Recension av Gurras – av Ida B.

Gurras

Det är med spänning jag går in genom portarna till Gurras. Efter att ha hört inget annat än lovord om Trdädgårds nya restaurang tar jag klivet in i ett litet förmak, för att sedan guidas in till en betydligt större och luftigare lokal än väntat.
Menyn kommer direkt och jag har svårt att välja, så mycket gott, men då Gurra följer den rådande mellanrättstrenden är priserna förföriska. Det rekommenderas 2-3 rätter per person, och varje rätt ligger på 180-220 kr, om man inte väljer deras grillade sharingrätter som går på 800-1000kr.
De små snacksen, ostbollar med romsås och tonfisktataki i ostronskal tog slut snabbt, men var ack så goda. Ostbollarna var frasiga och smakrika i en finger-licking god sås. Tonfisken var en riktigt smakexplosion med otippade överraskningar.
Mellanrätterna som kom in var först en råbiff. GOD! Riktigt härliga smaker och texturer, men jag gillar dock inte min råbiff mald utan föredrar med textur från köttet. Rätt två, laxen, var en trestegsraket med någon crème fraiches i botten, sotat lax ovanpå, sedan genomskinlig gurka och picklad pepparrot. En besvikelse, tyvärr. Laxen smälte inta alls sådär i munnen som man vill, smakerna var tama och rätten kändes ganska - tråkig. Bäst, sist och dyrast kom sparrisen och svartroten som badade i smörskumm och ramslöksskum! Här pratar vi smaker, texturer- en vårsymfoni! Såhär vill jag känna när jag går ut och äter!

Väl hemma slank det ner 4 skålan yoghurt med granola och nötter samt 4 mackor med smör och ost. Jag kan inte beskylla Gurra för att vara generös med portionerna, även om han på förhand uppmanade till tre rätter var om man är en hungrig själ som jag. Vill du lägga minst 500kr på bara maten en vanlig tisdag - kör på tre rätter! Annars, spara Gurras till helgen eller ett festligt tillfälle, alt se till att bottna innan eller svänga förbi falafelvagnen på torget på vägen hem!