Stumari Pub & Restaurang

5,0
1 betyg
$$
Restaurang
Pub
Hemsida
Instagram
Stumari
5,0
1 betyg
Hemsida
Instagram

I anrika lokaler på Olskroksgatan, där Tidbloms brukade ligga, hittar du kvarterskrogen Stumari. Här är det georgisk mat för hela slanten som gäller. Menyn består av rätter du kanske aldrig smakat på tidigare, som exempelvis den georgiska pizzapajen khachapuri, och man serverar även specialimporterade georgiska viner.

Georgien i östra Europa har blivit allt mer känt både för sin matkultur och för sina viner. Den som vill äta georgiska maträtter och dricka georgiskt vin kan styra stegen mot Stumari, Göteborgs första georgiska restaurang. Stumari öppnade hösten 2019, då de tog över Tidbloms lokaler och gjorde om pubens koncept. Restaurangen har bevarat mycket av lokalens ursprung och inretts med mönstrade mattor, både på golvet och som väggbonader. Här kan man slå sig ner i bardelen eller i matsalen innanför och äta middag med mysfaktor.

Tanken är att leverera en trevlig kvarterskrogskänsla med fokus på det georgiska köket. Menyn består helt och hållet av georgiska maträtter, som exempelvis pizzapaj, soppa med köttbuljong, kryddiga grytor, grillat och olika tillbehör. Till maten kan man sippa på georgiska viner som vanligtvis inte går att få tag på i Sverige. Det serveras även diverse ölsorter från bland annat Tjeckien och Sverige, och den som vill ha något starkare från baren hittar ett utbud av whiskey och andra drycker. På onsdagar kan man gå på quiz och testa sina kunskaper.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Stumari Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Stumari

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 mars 2022

Riktigt mysig atmosfär, rustik värmande och välkomnande inredning, härlig musik, fantastisk och rik mat. Testade deras khachapuri, typ öppen pirog med ost och ägg, aubergine-rullarna med valnötscreme samt vinbladsdolmarna med fläskfärs. Sköljde ner m... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

5 jan. 2019

Mycket bra - god mat - bra öl och god stämmning

2 nov. 2019

Trevligt ! God mat! .....men är det öppet i oktober 2019 ???