Första gången jag äter på något av familjen Orrmyrs ställen. Har velat testa hela gänget, men eftersom jag sällan är i Göteborg tog det enda till nu, och då kändes det roligast att börja med Totale eftersom det är nyast.
Precis som jag hade gissat på förhand var det en väldigt trivsam miljö. Det öppna köket längst in i lokalen var pricken över i:et och verkligen snyggt. Mysigt och lite romantiskt, men passar ändå de flesta sällskap och tillfällen skulle jag säga. Min gissning är att känslan är lite liknande på systerkrogarna och Orrmyr verkar verkligen vara duktiga på den här biten.
Menyn är ganska liten med en ca fyra rätter att välja mellan på varje avdelning, varav råbiffen är med på både för- och huvudrättslistan. Jag började med en langos, som är en ungersk flatbread typ, där man har en friterad och jäst deg som toppas med olika saker. I det här fallet gravad glödbakad lax, 63 graders ägg, löjrom, kräm på brynt smör och diverse picklade lökar. Otroligt god! Till huvudrätt tog jag råbiffen. En generös portion nötinnanlår med lite allt möjligt i (kommer inte ihåg exakt och på hemsidan står en annan version) till det humana priset 215 kr. Den var bra, men inte fantastisk. Likaså servicen var också bra, men inte fantastisk.
Jag tog också en liten tugga av mitt sällskaps entrecote (som var kvällens specialrätt på tavlan). Den var betydligt råare än vad han hade bett om (typ bleu istället för medium rare), vilket i och för sig inte är någon katastrof. Mört och gott kött, men det hade stekts på lite för låg värme. Mycket god bearnaisesås till. Sammanfattningsvis en trevlig middag och jag ser fram emot att testa Orrmyrs andra krogar!
Första gången jag äter på något av familjen Orrmyrs ställen. Har velat testa hela gänget, men eftersom jag sällan är i Göteborg tog det enda till nu, och då kändes det roligast att börja med Totale eftersom det är nyast.