Hos Totale i Vasastan är ledorden hög mysfaktor och gastronomiska upplevelser. Maten lagas över öppen eld eller i vedugn, och naturvinet serveras direkt ur boxen. Tanken är att vara ett härligt, lagom stökigt ställe där alla känner sig hemma, med högt i tak och utrymme för spontanhäng.
Precis som på systerkrogarna Restaurang Natur och Bord 27 är det närproducerade råvaror som står i fokus för matlagningen på Totale. Unikt är att all mat på ett eller annat sätt tillagas med hjälp av eld, vilket präglar smakerna. Man serverar också pizza, även den med främst skandinaviska toppings som produceras lokalt. Oavsett om du föredrar kött, fisk eller vegetariskt finns det mycket att välja mellan.
Familjen Orrmyr har även kommit att bli känd för sin förkärlek till naturviner. Och på Totale serveras vinet direkt ur boxen, något som ägarna inspirerats till under en resa till Barcelona.
Restaurangen präglas av en levande vardagsrumskänsla, med skandinavisk touch och utvald konst på väggarna. Trots att Totale är en källarkrog är det högt i tak, åtminstone bildligt talat. Krogen beskriver sig själv som charmigt skev, och en uppsluppen feststämning ligger ständigt i luften.
Se även Restaurang Natur, Kaifo, Bord 27, Salut Mat & Vinbar