Det finns hur många olika historier om hur Dry Martini skapades. En är t.ex. att den uppfanns på baren Martini di Arma di Taggia på Knickerbocker Hotel i New York i början av 1900-talet. En annan är att drinkens ursprung härstammar från Storbritannien och att namnet tagit sin inspiration från ett gevär av typen Martini & Henry som var den brittiska arméns vapen. Oavsett vilket av alla historier man väljer att tro på så är det en fantastisk cocktail som avnjutits i över 100 år!
Passar bra att dricka innan maten eller till till lättare rätter.

Dry Martini består främst av gin och torr vermouth och ju mer vermouth man tillsätter blir den "blötare". Dvs. en gäst som beställer en "torr dry martini" önskar en mindre mängd vermouth.

Dry Martini

4 delar Gin
1 del Torr Vermouth
2 Skvättar Orange Bitter

Rör ingredienserna tillsammans med is i ca 20 sekunder.
Sila upp i kylt glas
Garnera med Oliv, Citronzest eller både och.

 

 

 

 

Skriv en kommentar