Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurangtips

La Ragazza ligger i pubologis lokal och är en den av kvarteret Lejontornet i Gamla Stan. Här serveras nu la fusione, en meny baserad på La Ragazza matfilosofi "From Sun to Table" & restaurang Flickans utmanande och genialiska matlagning.

Resultatet är tretton helt himmelska rätter. En meny som verkligen har tagit vara på alla smaker och egenskaper från varje respektive råvara. Jag säger bara wow! Detta är en smakupplevelse du inte vill missa.La Ragazza är öppet Onsdag till Lördag och se till att boka bord i tid. Se till att bjuda din sambo till en riktig matupplevelse i dessa höstiga gråa tider !

La Ragazza

Välkomen till ditt nya japanska kryp in, missa inte att besöka Miyakodori.
I mitten av Juni öppnade Miyakodori inne i Söderhallarna, på Medborgarplatsen i Stockholm. Denna Söderpärla drivs av kockduon John Forsell och Max Inazawa Westerlund och är en pop-up som kommer vara öppen i 5 månader.
Är du nyfiken se till att gå förbi snart då det knappt är 2 månader kvar!

Restaurangen är ganska liten men är öppen både lunch (Mån - Lör) och middag (Tor-lör). På kvällen serveras ett antal mindre rätter som även går att dela på. Atmosfären är mysig och servicen fantastisk.Vi beställde in hela menyn och delade, WOW jag längtar redan tillbaka!

ps. Missa verkligen inte den friterade kycklingen och de marinerade äggen!

https://miyakodori.se/

 

Det är inte ofta jag är i Bagarmossen. Jag har nog inte varit här på över 10 år. Men efter att ha besökt centan i Bagarmossen vet jag definitivt att jag kommer komma tillbaka väldigt ofta.

Mitt i det lilla Bagarmossens centrum ligger Centan, en liten restaurang med mycket karaktär. Menyn varierar från dag till dag, men wow vad vilken god mat !
Vinlistan är gedigen och riktigt vass, atmosfären helt magisk.

Vädligt kul att se att fler restauranger med höga ambitioner öppnar utanför tullarna. Jag lovar det är värt en resa utanför innerstan!

centanbagis

Denna vecka är sista veckan Kärleksbaren på Bockholmen Hav & Restaurang är öppen. Till dig som inte varit där än missa inte chansen att besöka en riktig Stockholms-skärgårdspärla. Denna njut av härliga drinkar och god mat vid vattnet innan sommaren helt tar slut.

Jag rekomenerad verkligen ceasarsalladen, kan inte inte låter så kul - men den är fruktanvärt god. Nu i helgen är sista chansen för sommaren och vädert kommer bli stårlande sol.

Här är även hundar välkomna, vilket passar mig och Nuggets perfekt !

Kärleksbaren

I Karlshamn i Södra Sverige hittar man en liten restaurang som heter &vin.
Har aldrig hört talas om restaurangen innan men vi hittade den genom White Guide.

Här lagas mat med kärlek och omsorg med inspiration och rötter från Blekinge. Här baseras maten på säsong och använder sig av närproducerade råvaror. Menyn är innovativ och genomtänkt, här vill man aldrig lämna.

Restaurangen är belägen vid vattnet och utsikten är är helt underbar.  Mysffaktorn är 100 % och servicen lika så.
Har du vägarna förbi se till att boka ett bord!

 

 

&vin