Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurangtips

Ramen jakten fortsätter och nu har det blivit dags för att besöka Cafe Stiernan.
Detta lilla ramenhak ligger i Gamla Stan i Stockholm. Här serveras rykande härlig ramen i en mysig atmosfär. Cafe Stiernan är öppet för lunch Måndag till Lördag för lunch och det går även bra att take away.

Jag rekomnderar verkligen ett besök här, för dig som har vägarna förbi. Men kom ihåg att stället är ganska litet och blir fullt väldigt snabbt.

 

Miso (Shili & Garlic ) Ramen med chashu ägg memma & spring onion.


Cafe Stiernan

Det finns ett nytt ramen ställe på Östermalm i Stockholm. Känns som att ramen intresset har ökat markant de senast åren och fler och fler ramen restauranger poppar upp här och där. Jag älskar ramen, var det upp till mig hade jag ätit det varje dag!

Menyn består av 5 olika ramen (2 vegetariska) & 3 snacks.
Jag åt Soyo Ramen med hönsbuljong, 4 sorters soja, fläsksida, iberico, marinerat ägg och fermenterad svartrot. Till det provade jag även svampdumplings & friterad kyckling. WOW!

 

Så mysigt och så gott, värmer verkligen upp hela kroppen i januarikylan.

Kapibara Ramen

Efter årets störta julbak med allt som hör till åkte vi senare på kvällen till Restaurang Hasselbo.
Det var några månader sen jag var här sist men så glad att hinna besöka dem innan de stänger för Jul & Nyår.
Allt var hur trevligt som helst och atmosfären är fantastisk.
De friterade minimajsen var helt otroliga och hummusen till grösakerna är gudomlig.
Rätterna är uppdelade i snack och mellanrätter så det är perfekt att beställa många och att dela på.
Jag rekomerar verkligen alla ett besök när de öppnar upp igen!

https://www.restauranghasselbo.se/

Pandevin

Välkommen till Pandevin ett nytt koncept som tillfälligt flyttat in på häktet. Pandevin kommer att gästa häktets loklaer i 100 dagar från den 25 november.Från och med nu är det fokus på grym okomplicerat mat och smarriga viner.

Pandevin öppnad klockan 16.00 onsdag - fredag och håller öppet till klockan 22.00. På helgerna serveras även brunch från klockan 12.

Rekommenderar verkligen ett besök för sig som vill prova något nytt, dricka och äta något riktigt gott - alltså unna sig lite extra.

Moules frites och friterad camembert var verkligen en favvo !

 

Pandevin

La Ragazza ligger i pubologis lokal och är en den av kvarteret Lejontornet i Gamla Stan. Här serveras nu la fusione, en meny baserad på La Ragazza matfilosofi "From Sun to Table" & restaurang Flickans utmanande och genialiska matlagning.

Resultatet är tretton helt himmelska rätter. En meny som verkligen har tagit vara på alla smaker och egenskaper från varje respektive råvara. Jag säger bara wow! Detta är en smakupplevelse du inte vill missa.La Ragazza är öppet Onsdag till Lördag och se till att boka bord i tid. Se till att bjuda din sambo till en riktig matupplevelse i dessa höstiga gråa tider !

La Ragazza