Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurangtips

Mitt i Vasastan i Stockholm så ligger det ett litet ramen- paradis. Take Ramen är ett litet elegant och stilrent kryp-in. Här kan du antingen sitta i köksbaren och kolla på när maten tillreds eller sitta vid de mysiga borden.
Menyn sitter precis vid entren och ett tips till dig som inte har varit där förut är att kolla deras hemsida eller Take Ramen Instragram.
Menyn på väggen är inte så beskrivande, så kan vara lättare att göra ditt val genom att läsa på innan (dock kommer inga av alternativen göra dig besviken).

Missa inte - Tonkotsu Ramen
En himmelsk fyllig fläskbuljong tillsammnans med perfekt kokta nudlar, bräserat sidfläsk,memma, salladslök & marinerat ägg.

ps. missa heller inte de supergoda wontonknyterna man kan beställa som side....

Take Ramen
Måndag-Fredag 11.00- 21.00
Lördag 12.00–21.00
Det även går bra att ta Take Away :)

Det första jag lärde mig laga helt själv var snabbnudlar. Detta var innan jag växt om spisen och jag fick stå på en pall. Sedan dess har nudelsoppa varit en av mina absoluta favoriträtter i alla dess former. Idag kanske inte snabbnudlar på påse är min favorit, men allt grundar väl sig i nåt.

Jag ska erkänna att jag är extremt kräsen, om inte nudlarna är perfekt kokta så går det tyvärr inte ner. Här kommer ett tips på vart jag tycker de har en riktigt bra ramen.

Totemo Ramen vid St:Eriksbron är fantastisk. Öppet varje dag mellan 11.30-15.00. De tar inga reservationer och det är ofta många som väntar för att få plats att äta. Men jag lovar det är värt det.

https://www.totemoramen.com/

Äntligen är jag uppe i Åre, vilket är superkul då jag inte har varit här på flera år. Främst har jag åkt skidor här när jag varit yngre men det är först nu jag är här för att uppleva restaurang och barscenen.

Asian Post Office finns både i Åre och i Stockholm. Här hämtas inspiration från hela asien, från all vinklar och vrår. Valen är många och här serveras många olika mellanrätter som funkar bra att dela på - för den som vill testa mycket.

Atmosfären är avslappnad och mysig och på barmenyn finns många spännande påhittiga cocktails. Missa inte deras signatur drink, Thai Basil - ett måste när du är

 

https://www.asianpostoffice.se/

Vietnam har flyttat till Blåsut!

För 12 år sedan flyttade jag till Blåsut, trevligt område men inte riktigt någon kulinarisk upplevelse. Idag flera år senare åker jag faktist till blåsut för att äta middag.
Fler och fler fantastiska restauranger väljer idag att öppna utanför tullarna och här i Blåsut kommer det fler och fler.

Nu har även Vietnamn flyttat in till Blåsut. Ông Vietnam är en supermysig kvarterskrog som serverar genuin vietnamesisk mat i en avslappnad miljö.
Jag älskar Pho och ramen (nudelsoppa) men jag är fullt medveten om att jag är extemt kräsen. Men jag kan med glädje säga ett jag verkligen rekomenderar Pho och vårullarna.
Hit kommer jag snart tillbaka!

Ông Vietnam
Garagevägen 34, 121 30 Enskededalen
info@vietnamesen.se

Kigo

Vill verkligen tipsa om Kigo i Helsingborg. Har du vägarna förbi eller är i närheten, se till att stanna på ett besök - det är verkligen värt det.
Restaurangen öppnades i sommras och jag är verkligen peppad på ett komma tillbaka. Maten är asiatisk inspirerad och kombinerad av det nordiska matkulturen. Rätterna är mellanstora, perfekt att välja flera stycken och dela på.
Här finns också grymma cocktails som passar till maten men också före och efter. Här upplevs en helkväll av spännande och fantastiska smaker.

Grattis Helsingborg!

Kigo