Hade lyckan att äntligen återbesöka La Ragazza i Gamla Stan och jag längtar redan tillbaka igen. En fantastisk komponerad meny, fylld av otroliga smakkombinationer. Servicen är toppklass och dryckespaketet tillsammans med menyn skapar magi.
För mig är detta helt klart en av de absolut bästa restaurangupplevelserna i Stockholm.

Menyn består av 12 serveringar plus 2 stycken tillvalsrätter, om man önskar.
Jag måste bara säga att "Noir de Bigorre-grisen" är helt magisk!

Se till att boka bord i tid, då det snabbt blir fullbokat!

La Ragazza

;

Mitt i Gamla stan har den nyrenoverade lilla innegården fått nytt koncept, Vingården.
En liten oas i kvarteret Lejontornet och här finns det gott om otroliga viner på glas och himelsk mat. Menyn består av smårätter och träkolsgrillat fisk och kött med fantastiska tillbehör. Missa verkligen inte piggvaren och burratan, jag säger bara WOW!


Se till att boka bord då platserna snabbt blir fulla. Jag har redan bokat mitt nästa besök :)

Vingården

 

;

Mitt i Vasastan i Stockholm ligger en liten vinbar som heter Ambar.
Stället är ganska litet och ligger in en mysig källarlokal, men har en supermysig liten uteservering på trottoaren.
Här serveras grymma spännande viner och sjuktligt god mat.
Maten består av smårätter inspirerad av japansk husmanskost och passar perfekt som tilltugg till de orangefärgade dryckerna.

Oroa dig inte om du inte känner igen allt på menyn, låt personalen guida dig.
Jag är helt säker på att du inte kommer bli missnöjd. Jag längtar redan tillbaka.

https://ambarvinbar.se/

;

Mitt på Östermalm i Stockholm, ligger nya Villa Dagmar. Ett nyöppnat boutiquehotell med restaurang, bar och liten butik.
Den inglasade innegården är fantastisk och jag får en stark utomlandskänsla. Det är helt enkelt som att gå in i en helt ny värld.

Maten är medelhavsinpirerat med influenser från mellanöstern och Nordafrika. Villa Dagmar samarbetar med Daniel Höglander och Niclas Jönsson ägare och köksmästare, till prisbelönta Michelin-restaurangen Aloë i Älvsjö.
Rätterna kommer i mellanstorlek och det finns gott om smarriga alternativ. Passar även bra att dela på om man vill prova många rätter.

Atmosfären och maten är helt fantastisk och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka snart. Jag rekomenderar verkligen "Salt & Peppar Bläckfisk" och "Aubergine ”Ravioli”".

 

Villa Dagmar Restaurang

;
World Class Final 2021

World Class 2021 finalen kommer avgöras i början av Juli i sommar. Men tävlingen har redan börjat och den första delen av den första utmaningen gick live igår.
World Class är en av världens största bartender tävlingar och i årets final kommer konkuransen vara tuff. 
Totalt kommer finalen avgöras i 5 olika utmaningar:

- Ketel One, Hive Collective ( 1 Juni - 10 Juni)
- Johnnie Walker, Hidden City Highball (Juli)
- Don Julio, Underground Agriculture(Juli)
- Tanqueray TEN, Alvie with Freshness(Juli)
- The Singleton & Talisker, A Tail of two Malts ( Top 10 )(Juli)

Ketel One , Hive Collective

I denna deltävling ska alla finalister skapa en Ketel One Cocktail och ett "community" projekt. Ett projekt som har inverkan på t.ex människor eller affärsverksamhet, för att bidra till ett bättre samhälle, genom ett bartenderledt initiativ.
Här kan ni läsa om Magnus Thorseth (NO) och Sean Eden (SE) projekt på the Hive Collective.
Dela gärna länken och följ deras World Class resa!

 

Magnus Thorseth – Norway

Instagram

Connecting Roots - Hive Collective Project

https://www.diffordsguide.com/g/1088/hive-collective/connecting-roots

#ketelonecontestNorway #KetelOneContest #ketelonechallenge #ketelonehive #worldclass2021Norway 

 

Sean Eden – Sweden

Instagram

One Circle - Hive Collective Project

https://www.diffordsguide.com/g/1088/hive-collective/one-circle-ketel-one

#ketelonecontestSweden #KetelOneContest #ketelonechallenge #ketelonehive #Worldclass2021Sweden

 

;
;