Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Koka kaffe
Vispa Grädde
Hot Shot, Hot Shot, Hot Shot!

Här har vi den, den enda shotten som har en ramsa (i alla fall som jag vet).
En klassiker som sällan slår fel.
Shotten som sällan kommer singelvis, den oslagbara - Hot shot.

1 del Vaniljlikör
1 del Kaffe
1 del Vispad Grädde

Häll följande ingredienser i samma ordning som ovan i ett shot glas.
Ta hjälp av en sked för att bromsa flödet så ingredienserna kan skicktas vackert.
Ett tips är att för värma glasen med hett vatten innan, det gör att shotten håller värmen lite längre.

Häktet

För några år sedan arbetade jag i baren på Häktet på Södermalm i Stockholm.
Det var en av de bästa arbetsplatserna jag någonsin jobbat på. Den fantastiska personalen och gästerna utgjorde en väldigt härlig atmosfär.
På alla krogar jag någonsin jobbat på är personalmaten en ständig diskussion. Men inte här, häktet har haft den absolut bästa personalmaten av alla ställen.

Men nu några år senare åt jag på häktet för att prova deras nya meny och koncept.
Wow, maten är verkligen fantastisk. Menyn består av snacks och mellanrätter. Vi beställde in nästan hela menyn, (vilket var för mycket) men man vill självklart prova allt. Jag är imponerad, maten var vällagad med finess. Härliga smaker och kombinationer. Hit kommer jag snart igen!

 

En uppfriskande klassiker som ger en kick i vintermörkret.
En rombaserad long drink med ingefära och lime. Denna drink görs i många olika versioner men denna är mitt favorit recept.

5 cl Goslings Rom (mörk rom )
3 cl Limejuice
3 cl Sockerlag
1 cl Färskpressad ingefära
2 skvättar Angostura Bitter
toppa med soda

Häll samtliga ingredienser i en shaker eller annan tätslutande burk.
Tillsätt is och skaka i ca 20 sekunder.
Sila upp i glas och toppa med soda
Garnera med Lime och Mynta eller annat fint.

Sockerlag
1 del socker
1 del vatten
Koka upp under omrörning och rör till sockeret löst uppp sig.
Låt svalna och kyl ner.

Färskpressad ingefära är lite svårt att få tag i. Då kan man istället ha i 1 cl mindre socker och hacka 1 cm färsk ingefära och använda i drinken istället.

 

Art of the mix

Nu på Söndag är den äntligen release för Art of the mix. En bok där bartenders tolkar årtal i Cointreaus historia i cocktails. Detta har varit ett fantastiskt roligt projekt, det är verkligen en ära att få vara en del av detta.
Under resans gång har vi fått möjlighet att blåsa våra egna unika glas ! (Typ det svåraste jag gjort, jag är så stolt! ) Vi har även fått träffa inspirerande kockar som lagat upp fantastisk mat med spännande smaker.

Varje bartender har sedan skapat varsin drink som tolkar ett år i Cointreaus historia. Dessa drinkar ska sedan åka på turne runt om i Sverige.

Nu på Söndag är alla varmt välkomna att prova våra drinkar.
Book releaseen är på Fotografiska i Stockholm klockan 19.00 - 22.00.

Välkomna!

Attanda eventet här.

Art of the mix

Pingsakura

Pingsakura var ett väligt spontant restaurangbesök som var överaskande bra.
I varje bord finns ett gasolkärl där man antingen kan äta hot pot eller yaki.
Båda tillagningsmetoderna innefattar att man får in rå mat som man senare tillagar vid bordet.
Hot pot - Tillaga ingredienserna i buljong/soppa
Yakt - Grilla ingredienserna
Till detta väljer man tillbehör och såser.
Ett roligt och enkelt koncept som gör middagen lite annorlunda. (Det går även att beställa rätter som tillagas i köket för den som inte tycker det är kul.)
Väligt gott och prisvärt. Glöm inte heller den klassiska friterade bananen, den gör allt så mycket bättre!

Ps. Det finns kareokerum i källaren att hyra för den som vill ha en helkväll - hur kul? :)

Pingsakura