Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vietnam har flyttat till Blåsut!

För 12 år sedan flyttade jag till Blåsut, trevligt område men inte riktigt någon kulinarisk upplevelse. Idag flera år senare åker jag faktist till blåsut för att äta middag.
Fler och fler fantastiska restauranger väljer idag att öppna utanför tullarna och här i Blåsut kommer det fler och fler.

Nu har även Vietnamn flyttat in till Blåsut. Ông Vietnam är en supermysig kvarterskrog som serverar genuin vietnamesisk mat i en avslappnad miljö.
Jag älskar Pho och ramen (nudelsoppa) men jag är fullt medveten om att jag är extemt kräsen. Men jag kan med glädje säga ett jag verkligen rekomenderar Pho och vårullarna.
Hit kommer jag snart tillbaka!

Ông Vietnam
Garagevägen 34, 121 30 Enskededalen
info@vietnamesen.se

Blood & Sand

Blood & Sand är en utmärkt cocktail att blanda hemma. Här behöver du inte så mycket förberedelser och receptet är enkelt att komma ihåg.
Denna klassiska cocktail är en Scotch (whisky) baserad drink, men oroa dig inte - gillar du inte whisky kan detta vara drinken som förändrar dig.

Blood & Sand

1 del Scotch
1 del Söt Vermout
1 del Cherry Heering
1 del färskpressad apelsinjuice

Skaka samtliga ingredientser med is.
Sila upp i glas, garnera med apelsinzest.

Inspirationen till namnet kommer från filmen Blood and Sand från 1922 som handlar om en matador. Denna cocktail går att hittas redan 1930 i Harry Craddock’s  - The Savoy Cocktail Book.

Det är dags att åka till Göteborg. Detta är något som jag har sett fram emot länge. Det är en resa utan massa planer förutom att njuta av vad staden har att erbjuda.
Denna gång kommer även Nuggets följa med, så det kommer bli spännande att se hur hundanpassat Göteborg verkligen är.
Självklart ska jag dela med mig om mina bästa tips!

Häng med oss på vår resa genom instagram stories: charlottehalzius

Året börjar närma sig mot sitt slut och det är snart dags för att fira in det nya året. De flesta firar nyårsafton med stor middag med nära och kära, vilket är fantiastiskt.
Vad passar då inte bättre med en välkomstbål?
Något lite enklare som ändå känns festligt, som går snabbt och inte är för krångligt. För det handlar väl ändå om att umgås med nära och kära och inte slita sig blodig i köket (som man dessutom redan gjort i jul).

Här kommer några drinkideer och tips för en Nyårsbål att servera till många.

#1
Ta vara på det du har hemma.
Har du t .ex. frukt över från julen se till att använda upp den. Gör bålen till din och smaksätt den med dina favorit smaker.

#2
Glöm inte bort isen.
Se till att frysa in is i förväg. Det kan kännas lite surt att betala pengar för fryst vatten. Se därför till att du fryser in is i förväg antingen i frysen eller om det är tillräckligt kallt för att frysa på utomhus.
Ta vad du har, du behöver inte använda isform. Det går bra att använda de flesta olika plastförpackningar - se bara till att de går att försluta.
Om du fryser i större förpackning ta fram isen en kvart innan och slå sedan sönder isen med hjälp av kavel eller hammare.

#3
Strunta i isen.
Använd istället frysta frukter eller bär och kyl drinken med.

Nyårsbål baserad på Sprit

4 delar Sprit
2 del Syra (Citronjuice / Limejuice etc.)
2 delar Sötma ( Sockerlag / Saft etc.)
5 delar Bubbelvatten

Nyårsbål med Bubbel

1 Del Sprit
1 Del Syra (Citronjuice / Limejuice etc.)
1 Del Sötma ( Sockerlag / Saft / Likör etc.) 
2 Delar Mousserande Vin

Detta är två bas recept, men våga justera drinken efter just din smak.
Om du gillar sötare drinkar - tillsätt mer socker. Det finns inget rätt eller fel, men våga testa dig fram.
Om du t.ex. vill göra en fruktigare bål kan du ersätta bubbelvattnet med cider och använda dig av flädersaft istället för socker.

Glöm inte att tillsätta riktligt med is och garnera med olika frukter eller blommor.
Det är viktigt att det ser lika smarrigt ut som det smakar!

Lycka till !

Two Schmucks x Tjoget

Nu på Lördag klockan 17-20 kommer Two Schmucks från Barcelona för att gästa Tjoget i Stockholm - Detta är verkligen något du inte vill missa.

För mig är Two Schmucks en stor inspiration inom bartending, att följa ens drömmar samt att aldrig ge upp. Det är en ära att ha fått följa resan från att de var ett hål i väggen till vad det är idag. Det var ett tag sen jag var där nu och jag vill verkligen åka tillbaka snart, men jag får nöja mig med att de kommer hit för en kväll så länge.

Moe & AJ tillsammans öppnade de en bar utan större finansiellt stöd för ca två år sedan. Sedan dess har de gästspelat & föreläst världen över. Idag ligger baren på 57 i topp 100 på "Top 50 Best Bars".
Klicka på länken för att se en recap inför öppningen av Two Schmucks.
Two Schmucks

På Lördag från mellan klockan 17-20 står de i baren med deras meny "Flavour is King"
En drinkmeny som fokuserar på smaker snarare än tusen olika ingredienser och galna garnityrer. Se till att komma i tid, jag tror det kommer bli mega fullt!

 

Länk till Event