Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
New York Christmas Sour

 

New York Christmas Sour

5 cl Whiskey (gärna bourbon)
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag (se recept nedan)
2 cl Äggvita
3 cl Glögg (välj gärna din hemgjorda favorit)
2 skvättar Angostura bitter

Gör så här:

Lägg samtliga ingredienser utom glögg i en shaker eller en syltburk eller något annat som kan slutas tätt. Skaka så att äggvitan blandas upp. Tillsätt is och skaka igen. Sila upp genom tesil i glas. Tillsätt is. Häll försiktigt ner glöggen i drinken. Ta hjälp av sked för att bromsa flödet. På detta sätt skiktar sig glöggen vackert i drinken

Så gör du sockerlag: 

1 del vatten
1 del socker

Koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret. Rör runt till sockret löst upp sig. Låt svalna.

Drink & Bild i sammarbete med Elle Mat & Vin

Vermouth Ginger Ale

Den här dricker jag på sommaren också. Man kan få den att passa året runt genom att garnera med frukter som är i säsong. Ingefära, till exempel, känns lite vintrigt. Drinken är en bra törstsläckare som man kan göra till sin genom att välja sina favoritfrukter.

Du behöver:

5 cl röd söt vermouth
10 cl ginger ale
säsongens favoritfrukt

Gör så här:

Häll samtliga ingredienser i ett glas och fyll upp med is. Rör runt. Garnera med dina favoritfrukter och örter som är i säsong. Servera med gärna med sked så att det går att fiska upp den goda frukten.

Exempel på passande frukt: fikon, clementin, apelsin, äpplen, grapefrukt, vindruvor, päron, slånbär.

Bild och Drink är ett sammarbete tillsammans med Elle Mat & Vin

The Mandarin

 

The Mandarin

4 cl Vodka
6 cl Mandarinjuice
2 cl Sockerlag (se recept ovan)
2 cl Limejuice
En skvätt sodavatten
Nyponsaltad kant
Garnityr: clementinskiva

Gör så här:

Ta ett glas och fukta kanten med vatten. Doppa kanten i nyponsalt. Häll samtliga ingredienser i ett glas och fyll på med is. Toppa med sodavatten. Rör runt. Garnera med en clementinskiva.

Så gör du nyponsalt:

Blanda 1 del krossat havssalt med 2 delar torkat nyponskal.

Så gör du sockerlag: 

1 del vatten
1 del socker

Koka upp vattnet och tillsätt sedan sockret. Rör runt till sockret löst upp sig. Låt svalna.

Denna drink finns även möjlighet att avnjuta på Mister French

Bild och Drink i sammarbete med Elle Mat & Vin

Bartender Choice Awards

 

Bartenders Choice Awards, B.C.A., är en årlig gala där cocktailbarer i Norden prisas för deras prestationer under det gångna året.
De nominerade och vinnarna väljs av en jury som består av de mest inflytelserika och kunniga bartenders samt framstående personer inom mat och dryck.
Idag sitter det över 300 personer i juryn och det är för mig en stor ära att få vara en medlem.

Årets Bartenders Choice Awards anordnas söndagen den 16 December på Grand Hotel klockan 19.00 och håller på till midnatt. Det är en kväll av glädje och gemenaskap då vi får möjlighet att tillsammans lyfta den Nordiska Barscenen till ytterligare ny nivå. Att få hylla våra branchkollegor för allt det hårda arbetet de lagt ner under det gånga året.

Totalt röstar vi i 9 kategorier var av Peoples Choice kan alla rösta i !

Årets Bartender
Årets Cocktailsbar
Årets Cocktailmeny
Årets Nykomling (öppning av bar)
Årets Barnchförbättrare
Bästa Atmosfär
Bästa Restaurang
Bästa Signatur Cocktail
Peoples Choice

Se Nominerade i Bartender Choice Awards Sweden Nominees

Här kan DU påverka! In och rösta på DIN favoritbar i Peoples Choice!
Rösta i Peoples Choice Sverige 

Röstningen pågår till 5 Dec! Gå in nu och gör din röst hörd!
 

Nattmackan Onsdag 14 Nov

Nu på onsdag den 14 November är det dags för Ross & mig att representera sommarsuccén F12! På The burgundy för ett nattmacke - kalas ! Vi kör mellan 23-01 så perfekt för dig som är på väg hem efter aw och har kurrande mage !

Kvällen nattmacka är självklart en fräck Langos De Luxe med Västerbotten, stenbitsrom, smetana och variation på lök!

Allt detta för ynka 100kr! - Dessutom finns Pabst till bra pris!

Ta med dig, grannen, kollegan, morsan och killen.

Vi ses på onsdag! The Burgundy 23.00

Nattmackan-Langos de Luxe