Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Macka har fått en helt ny innebörd. Mackor för mig är nåt man äter till frukost eller som nattmat. Jag har aldrig någonsin förstått kulturen i andra länder som inte äter riktigt mat, utan istället äter en lunchmacka. Jag vill ha mat, riktig mat - jag är hungrig!

Tills nu, tills jag blev serverad min första macka på Sandhäxan. Perfekt stekta gyllene bröd tillsammans med friterad kyckling, picklas gurka och chili. Jag längtar redan tills nästa besök men vet också att det kommer bli inom snar framtid.

Sandhäxan är öppen Onsdag till Söndag. Funkar väldigt bra att ta take away också. (Perfekt att köpa macka här och ha picnic i Vasaparken och sen ta glass och kaffe på SNÖ)

Sandhäxan

Här kommer lite tips på några av mina favorit serier! Det är en salig blandning av olika kategorier och de flesta är välkända. De flesta av oss har väl under de senaste veckorna sett de där serierna man aldrig har haft tid att titta klart på innan. För dig som letar nytt kommer här i alla fall ett urval av mina favoriter.

Spänning
Lost ( My all time favorite)

Drama /Komedi

Desperate Housewives
Vår Tid Är Nu
Orange is the New Black
Good Girls

Komedi
Friends
How I Met Your Mother
Modern Family
The Good Place

Dokumentär
Don't F**k with Cats
Tiger King

 

Jag vill verkligen tipsa om en relativt nyöppnad restaurang på Tegnérgatan i Stockholm. Atmosfären på Restaurang Hasselbo är helt magiskt. Känns som att sitta i en blandning mellan bistro, kvarterskrog och vinbar.
Det går både att sitta till bords eller i bardel. Maten serveras i mellanrätts- storlek (+snacks) och på menyn finns även en större sharing rätt.
Maten och vinerna är i toppklass och menyn ändras lite då och då.
Glöm bara inte att spara lite rum för dessert. Man brukar säga att man sparar det bäst till sist ... jag säger bara WOW.

ps. kolla in deras instagram

Restaurang Hasselbo
Restaurang Hasselbo Instragram

Tales of the Cocktails är global stiftelsen, en plattform som för att stödja, utveckla och främja den dryckesindustrin. Sedan 2002 har Tales of the Cocktials vuxit från en årlig litet event i New Orleans till en av världens främsta cocktailfestivaler.
Varje år välkomnas bartenders och andra inom dryckesvärlden från jordens alla hörn för att delta i festivalen. En vecka full av seminarier, festligheter och oändliga möjligheter att knyta nya kontakter världen över.
Under veckans gång anordnas även Tales of the Cocktails Spirited awards. En kväll då de talanger som kämpat extra mycket får ta emot det extremt prestigfulla priset från stiftelsen. Här nominerar och röstar juryn fram vinnarna i över 15 olika kategorier. Varje kategori delas även upp i olika regioner.

Nu har nomineringarna för top 10 i Tales of the Cocktails släppts.
Men vinnarna inom respektive varje kategori får vi reda på 25 Juli.

Jag är så otroligt glad att vid har 3 Svenska barer som är nominerade.
Stort grattis och verkligen lycka till!

Europe - Best New International Cocktail Bar
A bar called Gemma — Stockholm, Sweden
Lucy’s Flower Shop — Stockholm, Sweden

Europe - Best International Restaurant Bar
Tjoget —  Stockholm, Sweden

Stort grattis till även till Himkok, den fantastiska baren i vårt grannland Norge som blev nominerade i Best International High Volume Cocktail Bar.

Tales of the Cocktails - Full Nominee list

Jag vet inte riktigt vad som händer med vädret, det går frånn sol till blåst till snö. Det är som alltid annat runt omkring oss, väldigt oklart i dessa tider.
Men så fort solen kommer fram ställer jag mig snabbt som en surikat vänd mot solen, sluter mina ögon och längtar till sommaren.
För dig som inte kan vänta vill jag tipsa om en livets glasshak.

Snö är en gelatieria som finns både på Kvarnholmen och på Odengatan i Stockholm. Kenneth Erlandsson som driver Snö har vunnit Svensk mästare i gelato 2016, 2017 och 2018.

Smakerna är relativt klassiska med en lite utmanade twist, men jag lovar ingen kommer göra dig besviken.
Jag rekomenderar verkligen pistageglassen med saltrostade mandlar - WOW.

SNÖ Gelateria