Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Stockholm

World Class Studios 2020

Nu är det dags för att söka till World Class 2020 - världens mest prestigefulla bartendertävling. Förra året var det över 10.000 bartenders som sökte från hela världen.  Nu börjar äventyret för årets upplaga, därför kommer jag tillsammans med kollegor och förra årets Nordiska vinnare åka på turné i Sverige, Danmark & Norge. Vi kommer ha seminarer, fjolårets vinnare kommer och berättar om hur det är att tävla samt vi kommer gå igen årets ansökningsutmaning.  
Detta är ett äventyr du inte vill missa då den Globala Finalen i år är i Sydney!

Är du den vi söker ?
Är du intresserad till att veta mer om World Class?

Kontakta gärna mig:
charlotte.halsius@diageo.com

World Class Studios Nordic Tour 2020

Odense                  20/1
Århus                     21/1
Köpenhamn          27/1
Stockholm            28/1
Stavanger             3/2
Bergen                  4/2
Oslo                       5/2
Göteborg              6/2
Trondheim           9/2
Åre                        10/2

Följ vår resa: charlotte.halzius

Vietnam har flyttat till Blåsut!

För 12 år sedan flyttade jag till Blåsut, trevligt område men inte riktigt någon kulinarisk upplevelse. Idag flera år senare åker jag faktist till blåsut för att äta middag.
Fler och fler fantastiska restauranger väljer idag att öppna utanför tullarna och här i Blåsut kommer det fler och fler.

Nu har även Vietnamn flyttat in till Blåsut. Ông Vietnam är en supermysig kvarterskrog som serverar genuin vietnamesisk mat i en avslappnad miljö.
Jag älskar Pho och ramen (nudelsoppa) men jag är fullt medveten om att jag är extemt kräsen. Men jag kan med glädje säga ett jag verkligen rekomenderar Pho och vårullarna.
Hit kommer jag snart tillbaka!

Ông Vietnam
Garagevägen 34, 121 30 Enskededalen
info@vietnamesen.se

Two Schmucks x Tjoget

Nu på Lördag klockan 17-20 kommer Two Schmucks från Barcelona för att gästa Tjoget i Stockholm - Detta är verkligen något du inte vill missa.

För mig är Two Schmucks en stor inspiration inom bartending, att följa ens drömmar samt att aldrig ge upp. Det är en ära att ha fått följa resan från att de var ett hål i väggen till vad det är idag. Det var ett tag sen jag var där nu och jag vill verkligen åka tillbaka snart, men jag får nöja mig med att de kommer hit för en kväll så länge.

Moe & AJ tillsammans öppnade de en bar utan större finansiellt stöd för ca två år sedan. Sedan dess har de gästspelat & föreläst världen över. Idag ligger baren på 57 i topp 100 på "Top 50 Best Bars".
Klicka på länken för att se en recap inför öppningen av Two Schmucks.
Two Schmucks

På Lördag från mellan klockan 17-20 står de i baren med deras meny "Flavour is King"
En drinkmeny som fokuserar på smaker snarare än tusen olika ingredienser och galna garnityrer. Se till att komma i tid, jag tror det kommer bli mega fullt!

 

Länk till Event

Bartender Choice Awards

I söndags var det 10 års jubeleum för Bartender Choice Awards (BCA). Det blev en kväll fylld av skratt och glädje då vi firade vinnarna i på galakvällen på Grand Hotell i Stockholm. Här samlades hela bartenders och branchkollegor från hela Norden.
Kvällen till ära var det även min födelsedag, vilket gjorde allt extra festligt.
Stort grattis till alla vinnarna, ni är en stor inspiration!

Detta är vinnarna för Sverige:

Årets Bartender - Hampus Thunholm
Årets Cocktailbar - Tjoget
Årets Nykomling - A Bar Called Gemma
Årets Drinklista - Häktet Vänster
Årets Signaturdrink - Pennegroni, Josefine Thorén
Bästa Atmosfär - Häktet Vänster
Årets Branchförbättrare - Barkonsult
Årets Restaurang - Ciccios
Årets Cocktailbar, Folkets Val - Stranger

För att se de övriga Nordiska vinnarna klicka här:
Bartender Choice Awards

IMA, en ny takbar med Stockholm kanske vackraste utsikt. Ima betyder vardagsrum på japanska och det är precis så det känns när man kommer in genom dörren & jag känner sig som hemma.
IMA ligger i anslutning till Tak på Brukebergstorg i Stockholm. Det är en mindre bar som hyllar de japan genom fantastiska dryckes- och smak kombinationer. Här är det endast sittande service vilket innebär att det är viktigt att boka bord i förväg.

Direkt när man kommer in får man tofflor och man lämnar sina skor i en liten korg man kan sätta vid bordet. Atmosfären är mysig och avslappande - det är svårt att lämna när man väl har satt sig till bords.

Här kan man antingen beställa enstaka cocktails eller som en flight, en omakaze. En uppsättning med cocktails som är utvalda av bartenderna som passar perfekt efter varandra. Detta är en dryckesupplevelse du INTE vill missa.

Flight #IMA 001
Gin, mint, lavender, rice
Whisky, honey, kukicha-tea, malt
OKA Ginjo, Dewazakura Brewery, Yamagata, JPN
Strawberries, agave, tofu
”Gin & Tonic”

Ute finns en liten terass men en fantastisk eldstad. Att stå och blicka över Stockholm känns "drömmigt", det är så vackert. Jag ser verkligen fram emot mitt nästa besök här.

IMA
Öppettider:
Torsdag - Lördag 18.00 - 00.00