Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Stockholm

Mitt i Vasastan i Stockholm så ligger det ett litet ramen- paradis. Take Ramen är ett litet elegant och stilrent kryp-in. Här kan du antingen sitta i köksbaren och kolla på när maten tillreds eller sitta vid de mysiga borden.
Menyn sitter precis vid entren och ett tips till dig som inte har varit där förut är att kolla deras hemsida eller Take Ramen Instragram.
Menyn på väggen är inte så beskrivande, så kan vara lättare att göra ditt val genom att läsa på innan (dock kommer inga av alternativen göra dig besviken).

Missa inte - Tonkotsu Ramen
En himmelsk fyllig fläskbuljong tillsammnans med perfekt kokta nudlar, bräserat sidfläsk,memma, salladslök & marinerat ägg.

ps. missa heller inte de supergoda wontonknyterna man kan beställa som side....

Take Ramen
Måndag-Fredag 11.00- 21.00
Lördag 12.00–21.00
Det även går bra att ta Take Away :)

I hela mitt liv har jag tror att det heter panademi. Det är först nu jag insett att det heter pandemi, det känns helt overkligt och de gör ont i hjärtat att se vad som händer runt om i världen. Folk handlar toapapper och mat i hysteri, som jorden är på väg att gå under. Det hemskt att många bunkrar upp till nästa år och inte lämnar något till någon annnan. Men det är i dessa tider vi måste hålla ihop och ta extra hand om varandra extra mycket. Att våga sträcka ut en hand och fråga om någon behöver hjälp.

Samtidigt som allt detta påverkas även allt om kring. Jag har hela mitt liv arbetat inom Hotell och Restaurang och det är hemskt och se vänner och bekanta mista sina jobb.
Eftersom alla såklart vill minska spridningen av detta virus drabbas denna bransch otroligt hårt. Folk vill inte länge gå ut och vistas bland andra, för första gången ekar Stockholms gartor tomma kvällar och helger. Restauranger och barer gapar tomma och många tvingas stänga. Restaurangerna har inte råd att ha kvar sin personal och oerhört många står nu utan jobb.

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något.
Här kommer några tips på vad alla kan göra för att stötta dina favoritställen.

- Gå ut och ät & drick
Är du frisk så gå ut och ät. Mer än någonsin behöver restauranger & barer ditt stöd.
Unna dig något gott samtidigt som du hjälper någon annan att behålla sitt jobb.
- Skriv en bra recension

Kanske är det din kvarterskrog som du har besökt 200 gånger men som du aldrig delat uppskattning om online.
- Social Media
Gilla, kommentera och dela inlägg från dina favorit ställen. Kanske har du bilder sedan tidigare du aldrig hunnit lägga upp. Passa på nu :)
- Ta Take Away
Vill du inte vistas bland många andra, kan du fortfarande äta din favoriträtt men istället ta med den hem.
- Hemkörning
Vill du inte lämna hemmet? Beställ via hemkörningsappar från din favorit restaurang.

Jag vet att detta inte är lösningen, men ibland kan det lilla hjälpa till lite i alla fall.
Ta hand om varandra!

 

Det första jag lärde mig laga helt själv var snabbnudlar. Detta var innan jag växt om spisen och jag fick stå på en pall. Sedan dess har nudelsoppa varit en av mina absoluta favoriträtter i alla dess former. Idag kanske inte snabbnudlar på påse är min favorit, men allt grundar väl sig i nåt.

Jag ska erkänna att jag är extremt kräsen, om inte nudlarna är perfekt kokta så går det tyvärr inte ner. Här kommer ett tips på vart jag tycker de har en riktigt bra ramen.

Totemo Ramen vid St:Eriksbron är fantastisk. Öppet varje dag mellan 11.30-15.00. De tar inga reservationer och det är ofta många som väntar för att få plats att äta. Men jag lovar det är värt det.

https://www.totemoramen.com/

 

Varje år listar Dagens Nyheter sina 5 favoriter inom olika kategorier av restauranger och caféer. En av dessa från varje kategori vinner Gulddraken 2020 som blir klart den 5 Februari. Detta är ett mycket presigtefullt pris som startades redan 2001. Men det mest spännande priset enligt mig är såklart kategorin bar.

Juryn utgörs av DN:s hemliga Krogkommission som anonymt recenserar Stockholms restauranger och barer. Krogkommissionen består av representanter från DN:s redaktion och alla nominerade har testats anonymt och vid flera tillfällen. Smakupplevelse, atmosfär, prisvärdhet och hög trivselfaktor är viktigt i alla kategorier.

"Stockholm har blivit en lysande barstad, och för att sticka ut krävs mer än gott i glaset. En nominerad bar ska ligga i framkant, utmana sina gäster och samtidigt kunna ge dem exakt det de vill ha. Alla ska känna sig välkomna, oavsett om man vill sippa på en mellanöl hela kvällen eller testa avancerade cocktails." 

Nominerade i kategorin Bar:
A Bar Called Gemma
Bio Rio Bar & Grill
IMA
Lucy’s Flower Shop
Positano

Se verkligen till att besöka dessa barer, de är magiska!

DN - Gulddraken

World Class Studios 2020

Nu är det dags för att söka till World Class 2020 - världens mest prestigefulla bartendertävling. Förra året var det över 10.000 bartenders som sökte från hela världen.  Nu börjar äventyret för årets upplaga, därför kommer jag tillsammans med kollegor och förra årets Nordiska vinnare åka på turné i Sverige, Danmark & Norge. Vi kommer ha seminarer, fjolårets vinnare kommer och berättar om hur det är att tävla samt vi kommer gå igen årets ansökningsutmaning.  
Detta är ett äventyr du inte vill missa då den Globala Finalen i år är i Sydney!

Är du den vi söker ?
Är du intresserad till att veta mer om World Class?

Kontakta gärna mig:
charlotte.halsius@diageo.com

World Class Studios Nordic Tour 2020

Odense                  20/1
Århus                     21/1
Köpenhamn          27/1
Stockholm            28/1
Stavanger             3/2
Bergen                  4/2
Oslo                       5/2
Göteborg              6/2
Trondheim           9/2
Åre                        10/2

Följ vår resa: charlotte.halzius