Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

INREDNING

I butik nu | februari

Vad med ett återkommande inlägg varje månad där jag plockar ut mina favoriter i butik just nu? Äntligen har vårens kollektioner börjat komma in, är så sugen på att stoppa undan allt som heter dunjackor och vinterboots nu. Detta är mina favoriter som finns i butik denna månad!

Jeansjacka, & Other Stories. Pall, H&M Home. The Ordinary Glycolic Acid, Åhléns.
Assymetrisk spegel, H&M Home. Solglasögon, Ace & Tate. Väska, ATP Atelier.
Sneakers, Nathalie Schuterman. Hårspänne, Glitter. Tavla, Wall of Art.
Glas och karaff, H&M Home. Ulljacka, Toteme.

Lägenheter i Stockholm jag gärna skulle lägga bud på

Är ni precis som mig en sådan som hänger på Hemnet? Ibland för att jag drömmer om något nytt, ibland enbart för inspiration. Något som skulle göra mig väldigt glad är om jag skulle kunna sälja min lägenhet och köpa en ny i år. Om jag skulle ge mig på något av de som finns på marknaden nu, hade inte någon av dessa suttit fel...

Fin inredningsstil i Vasastan

Nyproduktion i Birkastan

Liten vindsvåning

Kärlek vid första ögonkastet

Retromodernt

Nyrenoverat på Östermalm

Hemtrevligt med ljusinsläpp

 

New shoes + new week

Minns ni hur jag bloggade om dessa? Minns ni hur de var med på min julklappslista? Minns ni hur jag skrev om hur länge jag gått och fingrat slash googlat dessa. Nu är de mina. Ni fick även rösta på Instagram om vilken färg jag skulle välja, och gul vann - även om jag själv såklart fick avgöra. Ser så fram emot att använda dessa, känner att de är ett steg på vägen i rätt riktning till min stil, de är definitivt uppiggande och långt ifrån allt avskalat och minimalistiskt i min garderob. Ver ni vad dom är också? Praktiska!

Förutom nya skor är det en ny vecka (jag skriver detta söndag kväll, men ni lär läsa det under måndagen). Ett ganska fullspäckat schema väntar, flera besök hos doktorn, träffa vänner, träna, jobb, vara hundvakt, gå på inflyttningsfest och spa:a. Mest härliga och energigivande planer känner jag, och att gå till doktorn känns bra att få överstökat. Slog mig även att jag innan jul gick i tankarna om att måla om min hall, så funderar på om det ska bli ett helgprojekt - eller om det får vänta lite.

Acne Studios.

Weekend shopping | Svenskt Tenn

En av mina favoritaktiviteter på helgen eller när jag har ledig tid är att strosa i vackra inredningsbutiker. Till skillnad från att titta på kläder och liknande, som jag också älskar, så tycker jag att det är ganska avslappnande och rogivande att titta på inredning. Mode kan skapa stress.

Min älskling från Balenciaga.

En av mina favoritbutiker att strosa runt i är som så många andras Svenskt Tenn, det känns lite som att vara hemma i någons lägenhet. Extra trevligt blir det om man bokar in en lunch eller Afternoon Tea i deras tesalong en trappa upp.

Tyvärr räcker inte riktigt plånboken för att jag ska kunna shoppa loss där varje gång, men drömma kan man. Skulle jag få önska hade detta fått följa med mig hem just nu...

Drömsoffan eller vad säger ni?

Jag tror jag ska återkomma med ett inlägg med Stockholms bästa inredningsbutiker enligt mig.

 

En kopp te?

Inköp till hemmet är sådant som verkligen kan dra ut på tiden för mig, jag blir perfektionist, vilket jag nog inte skulle klassas som generellt i livet. Det är nästan så att beslutet blir för stort, och mina tankegångar kan låta ungefär så här:

"Vilka tavlor ska jag ha? De måste ju verkligen spegla mig, och så måste de passa i lägenheten, och se fina ut tillsammans. Sen måste jag ju hitta ramar som passar, och hänga upp dem. Gör jag det själv då? Eller måste jag ta in hjälp? Nej jag orkar inte."

och så går det några månader.

Nu är jag i stort behov av koppar, och ändå går jag inte bara och köper några. Då ska det funderas, analyseras, jämföras. Och så blir det ingenting och jag får dricka mitt kvällste i glas istället. Kan ni känna igen ner?

För att få lite fart på elden gjorde jag i alla fall en moodboard över vad jag gillar, och det verkar vara ganska tydligt i alla fall, jag ser en röd tråd i min stil. Nu kommer jag säkerligen köpa någont helt annat bara för det, men om inte annat kanske det blir inspiration för någon av er.

Från vänster: Kitchen Time, Royal Design, House Doctor, Royal Design, Royal Design, H&M Home, Royal Design, Design Online, Royal Design.

Inspiration till tavelvägg

Ert ord är min lag! I veckan frågade jag er/mina följare på Instagram om jag borde blogga om mer inredning och de ville ni/dem! Många ville se mer från mitt hem, men en del ville också ha tips på inredning, så här gör jag ett försök i att kombinera båda. Det tog mig alldeles för lång tid att få upp de jag har nu, och känner mig absolut inte färdig i lägenheten, men tror inte att jag kommer att täcka en hel vägg, utan placera ut konst runt om på olika väggar.

Tavlor och konst är ju alltid kul, och ett enkelt sätt att smycka sitt hem. Jag tror dock att många precis som jag själv drar sig för det, man vill ju inte spika fel!

Jag har dock några små tips som kan vara en hjälpande hand:

  • Fundera över vad du gillar; konst, fotografier eller kanske målningar? Gör ett moodboard på sådant du tycker om, det gör det enklare att välja bland all tavelkonst som finns på marknaden och du minimerar risken för att du beställer hem massa motiv som inte passar ihop - sen finns det såklart inga regler kring detta.
  • Var kreativ med ramarna, alla behöver inte vara svarta! Låt detta bli en del av konsten.
  • Det klassiska tipset, lägg upp alla tavlor på golvet så som du vill att de ska hänga på vägge, eller använd dig av digitala verktyg, som denna på Desenio.
  • Använd dubbelhäftande tavelupphängning! Väger din konst inte mer än 5 kg kan du använda dig av detta, det är enkelt, blir inga märken och minskar stressen kring att det blir fel. Finns på bland annat Clas Ohlson. Genialt!
  • Ta hjälp av en kompis eller likande, det kan vara skönt att vara två, ett par extra armar och ögonmått.
  • Just do it. Kör bara kör! Och det är okej om det blir lite fel, det är ju trots allt konst!

Jag har kikat runt lite bland utbudet och samlat ihop lite konst som jag tycker är fin på marknaden just nu:

Dessa hittar du på Wall of Art, Desenio, Absolut Art och Fotografiska.

Ett tips är också att framkalla dina egna foton eller inspirerande bilder du hittat, det har jag gjort! Jag visste till exempel att jag absolut ville ha citatet av Kristian Gidlund, det påminner mig dagligen om att leva, porträttet på Philip Seymour Hoffman hade jag som bakgrund på mobilen i säkert 2 år, den var också ett måste och bilden på Alfons har jag tagit själv.

Lycka till!