Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

INREDNING

Weekend shopping | Svenskt Tenn

En av mina favoritaktiviteter på helgen eller när jag har ledig tid är att strosa i vackra inredningsbutiker. Till skillnad från att titta på kläder och liknande, som jag också älskar, så tycker jag att det är ganska avslappnande och rogivande att titta på inredning. Mode kan skapa stress.

Min älskling från Balenciaga.

En av mina favoritbutiker att strosa runt i är som så många andras Svenskt Tenn, det känns lite som att vara hemma i någons lägenhet. Extra trevligt blir det om man bokar in en lunch eller Afternoon Tea i deras tesalong en trappa upp.

Tyvärr räcker inte riktigt plånboken för att jag ska kunna shoppa loss där varje gång, men drömma kan man. Skulle jag få önska hade detta fått följa med mig hem just nu...

Drömsoffan eller vad säger ni?

Jag tror jag ska återkomma med ett inlägg med Stockholms bästa inredningsbutiker enligt mig.

 

En kopp te?

Inköp till hemmet är sådant som verkligen kan dra ut på tiden för mig, jag blir perfektionist, vilket jag nog inte skulle klassas som generellt i livet. Det är nästan så att beslutet blir för stort, och mina tankegångar kan låta ungefär så här:

"Vilka tavlor ska jag ha? De måste ju verkligen spegla mig, och så måste de passa i lägenheten, och se fina ut tillsammans. Sen måste jag ju hitta ramar som passar, och hänga upp dem. Gör jag det själv då? Eller måste jag ta in hjälp? Nej jag orkar inte."

och så går det några månader.

Nu är jag i stort behov av koppar, och ändå går jag inte bara och köper några. Då ska det funderas, analyseras, jämföras. Och så blir det ingenting och jag får dricka mitt kvällste i glas istället. Kan ni känna igen ner?

För att få lite fart på elden gjorde jag i alla fall en moodboard över vad jag gillar, och det verkar vara ganska tydligt i alla fall, jag ser en röd tråd i min stil. Nu kommer jag säkerligen köpa någont helt annat bara för det, men om inte annat kanske det blir inspiration för någon av er.

Från vänster: Kitchen Time, Royal Design, House Doctor, Royal Design, Royal Design, H&M Home, Royal Design, Design Online, Royal Design.

Inspiration till tavelvägg

Ert ord är min lag! I veckan frågade jag er/mina följare på Instagram om jag borde blogga om mer inredning och de ville ni/dem! Många ville se mer från mitt hem, men en del ville också ha tips på inredning, så här gör jag ett försök i att kombinera båda. Det tog mig alldeles för lång tid att få upp de jag har nu, och känner mig absolut inte färdig i lägenheten, men tror inte att jag kommer att täcka en hel vägg, utan placera ut konst runt om på olika väggar.

Tavlor och konst är ju alltid kul, och ett enkelt sätt att smycka sitt hem. Jag tror dock att många precis som jag själv drar sig för det, man vill ju inte spika fel!

Jag har dock några små tips som kan vara en hjälpande hand:

  • Fundera över vad du gillar; konst, fotografier eller kanske målningar? Gör ett moodboard på sådant du tycker om, det gör det enklare att välja bland all tavelkonst som finns på marknaden och du minimerar risken för att du beställer hem massa motiv som inte passar ihop - sen finns det såklart inga regler kring detta.
  • Var kreativ med ramarna, alla behöver inte vara svarta! Låt detta bli en del av konsten.
  • Det klassiska tipset, lägg upp alla tavlor på golvet så som du vill att de ska hänga på vägge, eller använd dig av digitala verktyg, som denna på Desenio.
  • Använd dubbelhäftande tavelupphängning! Väger din konst inte mer än 5 kg kan du använda dig av detta, det är enkelt, blir inga märken och minskar stressen kring att det blir fel. Finns på bland annat Clas Ohlson. Genialt!
  • Ta hjälp av en kompis eller likande, det kan vara skönt att vara två, ett par extra armar och ögonmått.
  • Just do it. Kör bara kör! Och det är okej om det blir lite fel, det är ju trots allt konst!

Jag har kikat runt lite bland utbudet och samlat ihop lite konst som jag tycker är fin på marknaden just nu:

Dessa hittar du på Wall of Art, Desenio, Absolut Art och Fotografiska.

Ett tips är också att framkalla dina egna foton eller inspirerande bilder du hittat, det har jag gjort! Jag visste till exempel att jag absolut ville ha citatet av Kristian Gidlund, det påminner mig dagligen om att leva, porträttet på Philip Seymour Hoffman hade jag som bakgrund på mobilen i säkert 2 år, den var också ett måste och bilden på Alfons har jag tagit själv.

Lycka till!