MODE

New shoes + new week

Minns ni hur jag bloggade om dessa? Minns ni hur de var med på min julklappslista? Minns ni hur jag skrev om hur länge jag gått och fingrat slash googlat dessa. Nu är de mina. Ni fick även rösta på Instagram om vilken färg jag skulle välja, och gul vann - även om jag själv såklart fick avgöra. Ser så fram emot att använda dessa, känner att de är ett steg på vägen i rätt riktning till min stil, de är definitivt uppiggande och långt ifrån allt avskalat och minimalistiskt i min garderob. Ver ni vad dom är också? Praktiska!

Förutom nya skor är det en ny vecka (jag skriver detta söndag kväll, men ni lär läsa det under måndagen). Ett ganska fullspäckat schema väntar, flera besök hos doktorn, träffa vänner, träna, jobb, vara hundvakt, gå på inflyttningsfest och spa:a. Mest härliga och energigivande planer känner jag, och att gå till doktorn känns bra att få överstökat. Slog mig även att jag innan jul gick i tankarna om att måla om min hall, så funderar på om det ska bli ett helgprojekt - eller om det får vänta lite.

Acne Studios.

;

Nu är det mindre än en vecka kvar till julafton, helt sjukt. Jag ska erkänna att jag ligger lite efter med julklappsinhandlingen, speciellt nu med allt detta sjukhusdrama. Men det tar jag igen i veckan, tillsammans med resten av stockholmsborna, om jag gissar rätt. Julgranen har i alla fall kommit! Vi har som tradition här hemma att klä den dagen före julafton (det är min mammas tradition, som hon håller fast hårt i) men i år har hon gått med på att vi gör det två dagar innan, så att det inte blir så stressigt. Hade jag fått bestämma hade jag nog gjort det runt andra advent, så man verkligen fick njuta. Men så är det med traditioner, alla har vi olika. Vissa har julklappsregler, vissa har julklappsspel, vissa skippar julklapparna och vissa går all in. I min familj följer en tradition av mycket julklappar, eller i alla fall fina. Vi har en förkärlek för att ge bort fina saker till varandra, men med tanke på hur mycket det konsumeras idag, kan man verkligen tänka på kvantitet och kvalitet. Lägg hellre mer på några få saker, än mindre på massor. Det är i alla fall min tanke. Hur tänker ni?

Om jag fick önska mig något i år skulle det bland annat vara dessa ting.

Skaftdamsugare (högst på listan), vårskor i form av snygga och bekväma sneakers (men behöver nog vinterkängor), gulligt litet våffeljärn i rosa från Lagerhaus, medaljong-halsband (som jag kan fylla med en bild på Alfons), en varm pile-jacka, högtalare och ett mysigt kashmir-set.

Allra mest önskar jag såklart att jag är frisk igen.

;
Vad är din pose?

Jag har fått höra att jag har en pose, och det är att jag drar ena handen genom håret som ni ser på ena bilden här. Jag tror det har att göra med att jag känner att jag inte vet var jag ska göra av händerna, vill inte bara stå rakt upp och ner. Däremot, hatar jag mina händer, så om jag får till en bra bild förstör de ofta. En stor klo som sticker fram... har ni någon speciell pose ni alltid tar till?

Updatering: står uppenbarligen även i kors, haha...

Hösten är här, och så är även höstkläderna! Ovan ser ni klackar från & Other Stories, byxor från Åhléns, kavajkappa fråm H&M Studio, väska från Uterqüe.

;
Modeveckan

Förra veckan var det Modeveckan i Stockholm, jag höll mig på lagom avstånd från cirkusen (Henrietta skriver ganska roligt om det här), och besökte ett par utvalda visningar. Om jag ska vara ärlig, så är halva nöjet att få inbjudan, resten är för mig själva visningen när den pampiga musiken kommer igång och man får se kollektionen. Modeveckan idag handlar dock nästan bara om det som sker omkring visningarna, minglet, influencers och streetstyle (inget fel med det). Det tävlas i vem som sticker ut mest och "galnast vinner", vilket kan ta lite fokus från själva syftet. Förstå mig rätt, jag älskar mode och det är en fantastisk bransch på många sätt, men jag märker att jag inte njuter lika mycket av Modeveckan idag som jag gjorde för några år sedan när jag fick gå på alla visningar, alla events.. När jag tog min cykel och cyklade från Grand Hotell pustade jag ut och kände hur axlarna åkte ner. Jag älskar att få ha ena foten innanför, och andra utanför.

Det var inte bara modeveckan såklart, mycket annat hände och jag tänkte tar er igenom veckan med bilder.

Jag börjar på tisdagen som jag startade på Riche med Maria. Vi åt en lång frukost som bestod av overnight oats, ingefärs-shot och havre-cappucino och x antal samtalsämnen.

Vi tog en snabb runda på stan efter frukosten, jag var på jakt efter all typ av inredning.

Sen mötte jag upp Lisa för lunch på Ling Long följt av en kaffe i solen på Kavalleriet.

Hon fick agera fotograf vilket hon gjorde lysande.

Sen var det dags för veckans första visning; By Malina.

Följt av ett möte i Cadierbaren med Michaela.

På onsdagen var det dags för Swedish Fashion Talents där jag bland annat spande på det hållbara märket Rave Review.

På torsdagen var det dags att fira Thatsup 10årsjubileum.

Fotoautomat, passoadrinkar och poké bowls. Kvällen avslutades med öl och biljard.

Hela fredagen spenderade jag på IKEA, följt av en lugn middag hemma med fish tacos. Såg ni mitt nacho-tips? Resten av helgen bestod endast av inredning, möblering och fix. Men nu är lägenheten färdigstylad! Ni ska få se när allt är fotat.

;
Hello UTERQÜE

Mode hör inte till det vanligaste jag skriver om här, men förutom mat så är mode ett av mina större intressen (och jag kommer från flera år i modebranschen). Som nämnt i tidigare inlägg är det modeveckan och jag är bjuden på några visningar, och kände jag att det var dags för min nya skatt, inköpt i Palma i somras, och få komma ut ur garderoben!

Jag börjar känna att jag har ett komplett bas av väskor nu, mitt mål har varit att ha en i varje storlek. Förra året belönade jag mig själv med min första riktig fina designerväska, "Le Dix" från Balenciaga, en väska i mellanstorlek. Eftersom jag flänger en del och typ alltid bär med mig min laptop behövde jag en stor också, en vardagsväska som rymde allt och i lite till och det föll på Pienza från ATP Atelier. Sen dess har jag suktat efter en liten "tantväska" som jag kallar det, som endast rymmer det allra viktigaste och är lite snällare mot mina axlar när jag inte behöver bära med mig allt. Jag har varit lite sugen på box-modellen ett tag, och föll pladask för denna när jag besökte Uterqüe-butiken i somras.

Har jag någon modeintresserad läsare där ute?

xx

;
Öppningen av UNIQLO i Stockholm

Jag har sedan mina år i London gått och väntat på dagen då japanska UNIQLO ska sätta sin fot i Skandinavien och allra helst Stockholm. Det är nu ett par år sedan, och idag, den 24 augusti hände det! UNIQLO är för mig ett perfekt go-to ställe när man vill ha bra bas och funktionalitet (vem vill inte det) till bra priser. Enkla snitt, perfekta vardagsplagg och bra kvalitet. Här får du exempelvis en perfekt t-shirt (rundhalsad, rak och inga konstigheter) från 149 kr, mjuka kashmirtröjor (som hos de flesta konkurrenter ligger på minst 1500 kr och uppåt) runt 700 kr eller en oxfordskjorta (utan logga!) för under 500 kr.

Här hittar du inte de senaste trenderna, men för mig som knarkar baskläder är detta ett modemecka. Jag tycker också att det är spännande att se ett japanaskt varumärke (som finns i hela världen med över 2000 butiker) inta Sverige. Butiken på 1500 kvm ligger på Hamngatan 27, mitt emot NK på hörnet mot Kungsträdgården och består av totalt fyra våningar, varav en är barnkläder. De samarbetar även med svenska märken som Hövding och Stålhästen (det sistnämnda är jag själv stolt ägare av) som kommer att finnas till försäljning från och med senare i höst.

Så här såg det ut när AWB (A World Beneath) bjöd in till invigning av butiken och presskonferens med grundaren Tadashi Yanai, Martin (medgrundare av AWB) tog emot mig i dörren! Ett sidospår är att Martin är från London och vi har bott på exakt samma ställe!

Våning tre består i princip bara av glas från golv till tak, det ger en enorm rymd och fin utsikt.

Först hölls en presskonferens med flera viktig spelare från UNIQLO där vi journalister fick hörlurar med översättning från japanska till engelska. Vid såna här tillfällen brukar jag alltid dra mig längst bak, det fanns gott om plats när jag anlände att bänka mig längst fram, men av någon anledning föredrar jag att dra mig längst bak, gärna mot en vägg eller pelare, där jag får full översikt. Jag vet inte riktigt varför jag gör så, är det någon läsare som är likadan? Jag beundrar folk som går och sätter sig allra längst fram, med stolt rygg. Kanske något jag skulle börja med, som KBT?

Alla fick (som alltid) varsitt presskit.

En liten bokavdelning delar plats med exklusiv möbeldesign som går att hitta runt om i butiken (ej till salu om jag minns rätt) och en cykel från Stålhästen.

Här får ni en glimt av bottenplan och entréplan.

Jag kunde inte släppa den här tomat-t-shirten, jag tror det kan bli så att den blir min.

Cool avdelning! Här finns exklsuiva t-shirt med roliga tryck och mönster som står ut lite från deras övriga sortiment.

Som den här till exempel.

Som ni säkert förstår är jag ett fan av UNIQLO. Men jag kan nog säga som så mycket att förvänta er inget WOW, det blir lätt så när något nytt öppnar, och så går man dit och tänker "jaha, is this it?". Det här är inget revolutionerande, men vilken klädbutik är det egentligen? Det är bara jäkligt bra kläder, och ett bra koncept enligt mig. Go get it!

UNIQLO
Hamngatan 27
111 47 Stockholm

 

;
Skynda fynda!

Ni har väl inte missat H&M-gruppens senaste satsning? A found är en modern outlet, som huserar med mängder av varumärken, gamla och nya kollektioner, till rabatterade priser. Genialiskt!

Jag tittade in igår kväll och gjorde ett litet fynd, tyvärr inte Celine-kavajen som var på över 50%.

Afound ligger på Drottninggatan 53.

;
STYLEBY MAGAZINE, STILSIGNATUR OCH HEDDA STIERNSTEDT

Ni läser väl Styleby? Jag är så otroligt tacksam, glad och stolt över att få jobba med detta magasin och alla på redaktionen! Allt började våren 2015 då jag gjorde min praktik där, och efter det har jag under perioder jobbat på redaktionen, med både magasinet och webben. Sen jag blev frilansande så har jag haft äran att få fortsätta jobba med dem, och göra allt ifrån intervjuer till artiklar.

I det här numret hittar ni min intervju med Hedda Stiernstedt, skådespelerska och aktuell i Vår tid är nu på SVT. Hon berättar om sin stilsignatur och kärlek till Stan Smiths. Magasinet innehåller massa annat sommargodis, så spring och köp! Med detta nummer får man även en trendig plastväska.

Har ni en stilsignatur? Tycker det är så intressant. Jag tror att min skulle vara färgen svart - många kommenterar att jag ofta (läs: alltid) bär svart.

 

;
;