Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Monday mood

Monday mood

Jag gick loss i Glitters nya flagship butik förra veckan och sedan dess är jag helt såld på håraccessoarer. Man blir glad, och känner sig lite finare i vardagen. Fick mig ett hjärtligt skratt när min vän Maria sa ”jag blir så ledsen när jag tänker på den här trenden med hår accessoarer, tänk när den är över?” det förklarar i princip hur jag känner för den också, men jag tänker att den snarare ska få bli en del av min identitet, än en trend. Tänker att jag ska rota bland farmors och mammas gamla smycken, och även besöka vintage-butiker som säkert sitter inne på några godbitar.

Fortsätter jobba med mig själv, tror det är så viktigt för att man ska utvecklas som människa, må bättre, och få det liv man vill ha. Våga se inåt, ha insikt, självdistans, förstå sina dåliga sidor, bra sidor, reflektera och agera. Inte bara gå runt och fundera.

En del av ovan är att ta tag i hälsan, mår mycket bättre än vad jag gjorde i vintras, kroppen återhämtar sig sakta men säkert och jag fortsätter visa bra på prover. Väntar på sista remissen, så får vi se var vi står efter det. Men, viktigt är att jag inte glömmer bort mig själv bara för att jag mår bättre. Ät bra, träna, vila. Hitta balansen.

Monday mood

Vi gör ett nytt försök med Monday Mood, mitt återkommande veckoinlägg som ni senast såg 2018. Som det varit hela 2019 är det också denna vecka fokus på hälsa och välmående (i den mån som är möjligt). Bra mat och träning måate bli mycket mer prioriterat i mitt liv, och jag måste hitta rutiner som jag håller mig till. Annars är det mycket jobb. All tid som blir över lägger jag helst på familj och vänner, och lugna aktiviteter. Något som är väldigt tacksamt är att jag har bokat två veckors semester i april. Solen väntar, och jag hoppas kunna vara helt ledig och stänga ner datorn. Plöja tio böcker som legat på hög sen i somras - har ni några tips föresten? Ska köpa Keplers senaste Lazarus, och även Ett litet liv som jag velat läsa så länge. Förutom de ligger några av Brene Browns böcker och väntar hemma.

Den här veckan är fullspäckad från morgon till kväll med evenemang, jobb, kompisar, träning, mera jobb och fest på fredag. Tänker kompensera i helgen med att åka ut till mina föräldrar i Saltis. Jag är så beroende av naturen, havet, skogen, lugnet. Kommer inte ner i varv på samma sätt någon annanstans.

Hoppas detta är det sista vi ser av snön så att man får inviga säsongens skor!

Monday mood

Det är tisdag idag, inte måndag. Efter sex timmar på akuten fick jag komma vidare, och strax efter fick jag träffa en doktor. Mina prover var bra, förutom att jag visade på en infektion, magkatarr-liknande symptomer, jag har alltså någon form av infektion i magen tror man, och det är det jag behandlas för nu. Jag hade valet att läggas in på grund av smärtor, men valde att åka hem då det kändes under kontroll. När jag kom hem däckade jag, då jag inte sovit på 24 timmar var jag helt utmattad, och extra trött på grund av kroppens mående. Vaknade på kvällen och då hade jag inte ätit på 48 timmar, har svårt att få i mig mat, så det är en av symptomerna. Finns inte riktigt någon exakt förklaring till varför man får detta, jag fick det i anslutning till min influensa, men kan bero på allt från livsstil till kost till stress.

Jag sov hela natten, och idag blir det viloläge. Hoppas bara på att det blir bättre nu.

Monday mood

’Tis the season.

”It is the time of year around Christmas. People use this expression to imply that because it is near Christmastime, it is a good opportunity to do things that commonly happen around Christmas.”

Nu är det nära hörni! Julen kommer verkligen fort i år, idag är det bara två veckor kvar till julafton! Partysäsongen är i full gång, min helg var fullspäckad, men idag känner jag mig redo för en ny vecka. Jag märker nu att förra veckan var en återhämtningsprocess från influensan, men nu är jag tillbaka. Allt som saknas nu är minusgrader och snöflingor.

Monday mood

Försenat inlägg! Jag är bättre, frisk men fortfarande lite skakig. Kände mig som Bambi på hal is när jag tog mina första steg tillbaka in i civilisationen igår. Känns nästan lite som att jag behövde va sjuk, få ut allt ur kroppen, nystart. Intensiv period börjar nu, mycket fullspäckade dagar både privat och med jobb. Men allt är bara härligt! Förhoppningsvis är jag helt frisk inom ett par dagar, jag känner mig fortsatt ganska skör och trött, sover dåligt och har lite ont i kroppen. Vill även komma igång med träningen igen, men vågar inte riktigt den här veckan. December, here we go!

Monday mood

Febern slog till i helgen så senaste dagarna har sett ut ungefär så här. Ont i kroppen, ont i huvudet, orkeslös och hög temperatur. Hoppas på att det inte blommar ut i en fullständig influensa, utan att jag är på benen snabbt igen. Man känner sig så ynklig när det enda man gör att vända och vrida sig bland lakanen i sängen.

Jag fördriver tiden med att dricka honungste och äta apelsiner, och så har jag äntligen tagit tiden till att köra igenom senaste säsongen av Bachelor. Nu är jag snart up to date! Tittar ni?

Nu blir det nudelsoppa till middag, men imorgon blir det ett smarrigt recept här vill jag lova!

Monday mood

Jag e skogstokig i mode just nu! Vill ha allt och lite till. Planerar ni att passa på under Black Friday? Jag har inte tidigare brytt mig om detta amerikanska påfund, men insåg att det är en bra tidpunkt att passa på att fynda sådant man spanat in, eller julklapparna! Vi får se. Min kompis tog nyligen ett hål i örat, lite högre upp än var man vanligtvis har hål, och hon inspirerade mig, vad tror ni? Tycker äntligen jag börjar komma igång lite med träning och hälsa, jag äter fortfarande det jag vill för det mesta, men har dragit ner rejält på onyttigheter, speciellt i veckorna, så unnar jag mig vid tillfällen. Det brukar funka för mig i längden. Partysäsongen börjar närma sig och hela december är i princip uppbokat vilket jag ser fram emot, för att sedan CHILLA GALET i jul. Ser fram emot ett nytt år då det här har varit prövande på många sätt, men också helt fantastiskt. Ser så fram emot att se vad 2019 har att erbjuda!

Börjar redan nu fundera på mina nyårslöften, eller snarare mål och drömmar. Självklart delar jag med mig av dessa, så väl som min årskrönika. Den ska bli så kul att skriva.

Vill till sist avrunda denna måndag med att länka till en inspirerande donna, som har något viktigt att säga: KLICKA HÄR.

Monday mood

Jag har haft en fantastisk helg berikad av vänner, fest, familj, mys med Hugo (en hund jag vaktat), massa promenader, god mat - en perfekt blandning, även om det tar på en att vara ute sent nu för tiden. Det var ett tag sedan jag var ute och slirade på stan, trängdes vid en bar och skålade i glas. Ska erkännas att jag var väldigt nöjd när jag ramlade in i min lägenhet och fick krypa ner i sängen.

Veckan som väntar är lagom bokad, det värsta är att jag inte längre minns vad jag har inbokat om jag inte tittar i min kalender. Står det inte där existerar det inte, nu för tiden bokas så mycket upp långt i förväg. Men den här veckan är ganska lugn; jag ska dansa balett, träffa vänner, gå på spa, inviga julen med julbasar, gå på bio... en hel del trevligheter.

Är inspirerad på hemfronten. Vill måla min hall som just nu är vit, funderar på någon dov färg; smutsrosa eller krämbeige? Behöver även en hel del till mitt hem, porslin, dekoration och möbler. Måste hänga upp en tung tavla och funderar på TV som jag inte har nu? Jag tycker de e så fult och tittar knappt, men då skulle jag kunna bygga in den i en platsbyggd hylla som jag funderat på att göra på min ena vägg...

Har ni börjat fundera på julklappar än föresten? Min önskelista domineras av elektronik i år faktiskt. Och se så fram emot att köpa presenter, det är det bästa som finns.

Monday mood

Mode och mys på hjärnan mestadels, förutom alla andra hundra tusentals tankar såklart. November är här, det känns som lugnet före stormen, december alltså. Till skillnad från annars den här tiden på året njuter jag av hösten, ja det kan vara regnigt och ruskigt, men desto mysigare blir det inomhus. Tända ljus, rödvin, varm choklad, jag älskar att vi har våra årstider.

På tal om något helt annat. Jag spenderar den här kvällen med att se färdigt säsong 2 av Handmaids Tale. Det är ungefär fem månader sedan jag tog en paus, sommaren kom imellan, och sen har det känts för tungt att ta sig in i det igen. För det är det tungt, brutalt, hjärtskärande, provocerande, skrattretande - men så viktigt. Det är en av tidernas bästa serie. Se den.