Så typiskt. Regeringen lägger fram ett förslag som innebär att föräldrar måste ta sig i kragen och engagera sig i sina barn för att se till att de inte hittar på fuffens och - vips! - så ska det gormas om hur fel det är. Nej... det är inte fel... eftersom det ÄR så att föräldrarna har störst möjlighet att påverka sina barn måste givetvis föräldrarna ta störst ansvar. Är detta jobbigt för folk att förstå?

Såg en unge i en leksaksaffär (kanske 7 bast) som öppnade ett legopaket. Föräldrarna log idiotiskt, tog den öppnade kartongen, pillade in legobitarna och satte tillbaks den. "Så gör man inte!" sa de till honom, tittade sig omkring och gick ut från affären. Vad lärde sig den där ungen?! Inget bra i alla fall.

Eller föräldrar till barn som förstör och "försvarar" dem genom att säga att det inte finns något för deras barn att göra? WTF!? Så om man har tråkigt får man bete sig som en fullständig idiot?! Vet ni hur många ungar som inte har något att göra som INTE beter sig som galningar? Just det... de är långt fler.

Föräldrar måste ta sitt ansvar. Visst kanske det medför en jävla massa jobb. Visst kanske ungarna pajjar föräldrarnas vardag och hur de trodde det skulle vara att ha barn... men vad fan... ungarna har inte bett om att födas. Det beslutet tar vi åt dem. I och med det så måste vi göra allting vi kan för att se till att de får en bra uppfostran och att de lär sig hur man uppför sig. Oavsett om vi tycker det är jobbigt eller påfrestande. Dygnet runt, alla dagar om året ska vi föräldrar finnas där... redo att "step up" och visa dem - med mycket kärlek - vad som gäller.

Vi vuxna tar beslutet att skaffa barn. När det är taget är det bara en enda sak som gäller och det är att göra precis allting vi kan för dem. Resonerar man inte så ska man inte ha barn.

Jag tar fullt ansvar för min son. Han är en kille som gett mig många gråa hår (fler kommer det bli) men det är MIN son. Jag skyddar honom, älskar honom och lite varje dag lär jag honom om vad det innebär att leva bland andra. Man måste ge, man måste ta, man slåss inte, man retas inte, man snor inte saker, man ljuger inte... osv... osv... vet ni vad... man blir aldrig "färdig" med en unge. Det är ett livslångt åtagande man tar på sig. Jag kommer ha synpunkter på vad min son gör när han är vuxen. Som min pappa har synpunkter på mig. Min son kanske tror han kan nöta ut mig i framtiden. Han kommer kanske att testa och se när jag ger efter och skiter i vilket... Men vet ni vad? Jag kommer aldrig att ge efter, aldrig tröttna... för jag älskar honom och vill att han ska kunna nå sin fulla potential. Så till min sons framtida möjliga tonårsjag kan jag bara säga... "Bring it."

Den där lagen kanske kan få vissa människor att engarera sig... sedan att det krävs en lag som det här för att få folk att fatta detta... DET är tragiskt.

AB - AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

Håller med till fullo!

Vi bör alla till mans granska oss själva då och då. Ingen är ofelbar. Problemet är att ligger i vår natur att skylla ifrån oss och inte vilja ta ansvar.

Jag hatar inställningen:
"Mitt barn, andras ungar.."

Det suger när föräldrar går i försvarsställning:
"Det skulle mitt barn ALDRIG göra!"...och barnet är redan taget på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Föräldrar går nog i försvarställning för att erkänna att just deras barn gör fel KAN JU - shit vad hemskt - vara just deras fel... och det är ju jobbigt.

När jag har perioder av problem att kommunicera med min son och det bara är tjat, trots och bråk, får jag ta ett steg tillbaka och fråga vad jag gör för fel. För även om man skulle vilja strypa honom (bildligt talat), så är det ju jag, föräldern, som är den vuxna. Det är mitt ansvar att hitta ett sätt att kommunicera. Mitt ansvar att uppfostra honom och lära honom vad som är rätt. Och detta fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... det är ju just det som är så jobbigt... den där insikten när man vet om att man är den som fuckar upp allting...
Konsekvens är skitviktigt!
Inte skuldbelägga... oj vad jag håller med.
Och berätta hur mycket man älskar de små liven.
Fyll deras lilla livsryggsäck med massor av kärlek.
Även om man ibland vill kasta dem genom rutan. :D

Älska dem som mest, när de förtjänar det som minst!

Det är inte så jobbigt att erkänna att man gör fel, om man hela tiden sätter sitt barn bästa i första hand. Det är så jag lärt mig ta kritik från andra. Det ska inte finnas någon prestige i barnuppfostran. Fokus på barnet.
Oavsett om man haft fel tidigare, kan man då klappa sig själv på axeln och vara stolt på nytt - jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

"Älska dem som mest, när de förtjänar det som minst!"
GLIMRANDE!

Nu blir jag distraherad ett tag - sista avsnittet av Hollywoodfruar! : D

Jag ar imponerad. Om bara fler foraldrar resonerade som ni.

Och här har jag gått och trott att att föräldrarna redan idag hade det här ansvaret.

Sen ett litet tillägg:

"Älska mig som mest, när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det som mest," lär vara det helt korrekta uttrycket med okänt ursprung.

Men det blir faktiskt bättre, mindre självömkan, om man byter ut "jag" och mig:

Älska dem som... Visa hela »

Hoppas fan inte det blir en rödgrön sörja efter nästa val...inte för att knalliansen är mycket bättre, men man blir ju rent mörkrädd när man läser om inkompetensen från "bodström-samhället"'s no.1, Mr. bodström himself...

saxat från AB; www.aftonbladet.se/nyheter/article5907785.ab
"– De har möjlighet att själv betala med sommarjobb och vi kan hjälpa dem m... Visa hela »

kom förresten på en liknande grej som hände för någon månad sen (eller om det var tre), jag hörde ett liv utanför och gick ut på balkongen, och där står en kärring och gormar på en granne som bor 2 trappor bort.
Efter ett tag kommer det fram varför, hennes son, och dotter (drygt 8-9 år gamla båda två) står och hånflinar åt min stackars granne medans hon gormar på honom, och h... Visa hela »

För att spamma Pez blogg ännu mer, jag växte alltså upp i Sveriges fattigaste kommun tills jag var 13 år (Haninge kommun, Stockholm), och kom sedan dit jag är nu, nämligen Gottsunda (Uppsala kommun), ingen kan väl ha undgått gammelmedias rapportering om vad som sker här? fast i sanningens namn så är det inte fullt så mycket anarki som det påstås, det blossas upp ganska rejält...men idioterna är på r... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Man kan inte spamma min blogg när man skriver vettiga saker.
:D

Pezster 
· Svar till J (PP)

Men börjar en massa kommentarer att handla om penisförstoringar, viagra och annat så jävlar...

Dont worry...ugg
about a thing... ugg boots

;) ;)

Håller såå med dig i det du skriver att det är föräldrarna som satt barnen till världen i ett medvetet val ( de flesta borde väl ändå veta hur barn blir till?) och då är det upp till föräldrarna att ge 110% för sina barn, annars ska man tamigfan inte skaffa barn alls. Jag skulle kunna hänga upp min unge på väggen som en Rembrandt vissa dagar, men det är bara att räkna till 10 och ge sig in i... Visa hela »

Nej, nu har jag bestämt mig, helt...den dagen jag har tillräckligt på bankkontot för att dra ifrån detta sjuka land, gör jag det. Utan att tveka en sekund. Alla dessa sjuka lagar, ideal och den brist på verklighetsförankring som finns hos de styrande...bläää...

Ungarna må ha sett rött av rosa, men jag ser fan rött av dessa påtvingade "könsneutraliteter", man måste ju vara född igå... Visa hela »

J: ja, nog kan finns det viktigare saker att ta strid för, MEN, läser att det är 13-åringarna i en skolklass som tog initiativet till fighten och lärarna hjälpte dem. Det tycker jag låter riktigt bra. Barnen fick hjälp att lära sig ansvar och hur man går till väga för att få sin röst hörd. Det tycker jag är helt OK! Dessutom är det inte helt fel om marknadsjättar som tjänar miljoner på att ma... Visa hela »

Ipse: ...jag vet att det finns en bisats till...tycker bara att den "rimmar" illa - mest och mest. Borde vara bäst eller annat... : D

Geniu, självklart är det bra att ungar engagerar sig för saker och ting och fullföljer... men i just detta fall tycker jag att det enbart är patetiskt, ungarna har inte valt att driva detta på egen hand, det behöver man inte vara Einstein för att förstå, dom har "selvförligt" haft en drivande vuxen bakom som hejat på tills han/hon blivit blå i ansiktet.
Som någon skrev på aftonbladet; Det finns *inte*... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Åh... "Pay it forward"... fan, vilken rulle DET var!

Fick en helt sjukt bra affärsidé nu bara sådär helt apropå, förutsatt att "hen"-köns förespråkarna nu inte är den minoritet jag fått för mig...
(hur tänkte dom förresten när dom kom på just det ordet för könsneutralitet, det betyder ju som bekant "höna" på ren engelska, och är man inte född igår så vet man ju att det är den kvinnliga vers... Visa hela »

Nu är jag ju ingen feminist och tycker inte heller att färgfrågan är så viktig, men lite naiv är du nog J om du inte tror att vi blir påverkade av marknadsföring. Du tror på fullt allvar att blått är en killfärg och rosa är en tjejfärg. "Computer says NOOO!" Kolla på kulturer utanför västvärlden, eller i vår egen historia.....Akta dig för att bli "hjärntvättad"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Fan... hur kom vi in på det här?! Jag är lost...

Pekar finger på J - han visade den där länken till artikeln...
Ge honom skyllen! : D

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... nu är jag med igen. Tack.

nej, jag personligen tror inte på "killfärg och tjejfärg", i vart fall inte som de flesta tycks göra. Det finns inte inristat i sten att "killar måste ha blått, tjejer rosa, killar får inte göra si, tjejer får inte göra så". Än så länge skulle jag tro att vi är överens, inte sant ?
Men så kommer vi in på artikeln i AB, där 12-13åringar stämmer ett större... Visa hela »

Lite ändring, dom STÄMMER inte toy'r'us i ordets sanna bemärkelse, men dom anmälde dom för diverse diskriminerande saker, väldigt likt en stämning, dock utan ekonomisk ersättning till målsägare och utan en domstol som ska avgöra.

Pezster 
· Svar till J (PP)

Då kan ju Toys r us skita i vilket... :D

Ja, får hoppas på det, trots att dom nu dragit tillbaka sin katalog...wtf...

menmen, skitsamma jag är en enveten person som kan dra ut långt på något jag tycker är helt uppåt väggarna (som tex det här). Feminism må ha varit ett bra initativ en gång i tiden, men det har blivit på tok för radikalt idag för att iaf. JAG ska kunna ta det på allvar. Poff, period, typ. Nu ska jag ha en kopp kaffe till in... Visa hela »

J: Vad är meningen med att "stämma" och vinna målet om man inte får ersättning...hehehe
"Yes, vi vann!..eller?"

Det du säger sedan med feminismen i Sverige håller jag med om. Jag är därför hellre humanist. Fast blir förvånad att vi fortfarande har olika lön....

Sympatiserar med dig i jobbsökeriet. Har själv varit i den härvan många gånger genom åren. Ald... Visa hela »

Kommentera