För länge sedan var jag inne och gnällde över alla ägg från frigående hönor. Det var ekologiskt hit och dit. Förpackningstexterna tävlade i vems hönor som hade det bäst. Frigående... torsdagsspa, massage etc... (ok, lite överdrivet men ni fattar...)

 

"Var är burhönsäggen!" frågade jag gång på gång men fick till svar att butiken minsann inte sålde burhönsägg. Skam den som ger sig! Jag frågande, jag krävde, jag tjatade och var riktigt jobbig... till slut så - vips!

 

 

Burhönsägg! Affären gav efter och tog till slut in de godaste äggen som finns i hela världen! Frigående... DENIED! :D

 

Jag måste dock erkänna att jag ifrågasätter sittpinnen. Anyway...

 

Vad gör man då med dessa fin-fina ägg? Tja... lördagsmorgonfattigaburhönsriddare så klart! Receptet kommer här (dock inte med mått/mängd etc för sånt är för mesar):

 

Lite mjölk, några ägg, vaniljsocker (viktigt!), lite farinsocker och - såklart - burhönsägg (JÄTTEVIKTIGT!). Rör runt som en idiot, släng ned några skivor vitt bröd, låt dem suga upp smeten ordentligt och stek dem i smör. Servera med lite jordgubbssylt på och med blodapelsinjuice att dricka till.

 

Skriv en kommentar

Skrev du detta bara för att provocera?

/Lina

Pezster 
· Svar till Linas blogg

Nej. Jag var faktiskt trött på att det bara fanns en massa ekologiska ägg att välja på.

Vissa är inte så "gröna" av sig. Jag är en av dem.

Fast ok då... de kan väl behålla sittpinnen då.

VAR lyckades du köpa dessa guldägg??!?!??!

Jag har yet to find en hederlig äggkrämare i dalarna som INTE har en massa eko-krav-mild--light-ägg, individuellt frågade om dom är redo att lämna redet, värpta av höns som har det som oljesheikar on speed.

Typ som att bara kunna köpa övermogen fallfrukt som ingen annan ville ha fast med ägg, helt jävla otroligt.

Pezster 
· Svar till paqe

"Typ som att bara kunna köpa övermogen fallfrukt som ingen annan ville ha fast med ägg, helt jävla otroligt." HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! Priceless! Hela din kommentar var guld! :D

Jag tjatade på min ICA-handlare i flera månader. Till slut orkade han inte med mig längre.

Jag "småskrattar" alltid när jag ser "från frigående höns" Att kalla det snällare mot höns än ha dem i bur? Rent och skärt hyckleri! Voljärer med plats för ung 3-4 tusen höns där de kan hacka på varandra utan begränsning. Det är fortfarande värphybrider vi pratar om. Uppåt 2 ägg per dag ska de producera annars är det dags för destruktion. Som i sig är en intressa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mixermeken

Två ägg bara? Det låter som hönsen slappar!

Jag lovar det är pga av sittpinnen.

Frugan kom hem med ekosenap. Hade de ingen annan, sade jag. Säger som Klas Eklund, ekonomen: miljövänliga produkter borde vara billigare än de andra, inte tvärtom. Så länge det ser ut som det gör är jag skeptisk.

Pezster 
· Svar till Milton

Jag kan åka till en annan affär bara för att slippa de gröna stämplarna!

Ser ett ondskefullt mönster...först hotar du tjockisar och matmissbrukare med fettoskatt några inlägg tidigare...för att sedan, när de sitter där deprimerade...fresta dem med ett recept på fattiga riddare så de genast måste gå och äta massa onyttigt...så agerar bara riktigt medvetna ondskefulla fettofober. Tror hela teorin med äggen egentligen är ett svepinlägg för att lägga in en attack mot över... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Fan. Busted. ;)

"så agerar bara riktigt medvetna ondskefulla fettofober" - hahahaha. Helrätt.

Kommentera