Pastaverkstan, som öppnar i januari 2025, drivs av Marie och Brad Ells. Pastaverkstan, som öppnar i januari 2025, drivs av Marie och Brad Ells.

Både teambuilding och pastakunskap på nya Pastaverkstan

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

En hjärtlig och modern plats där social samvaro, gemenskap och italiensk matglädje står i fokus – det är vad duon på Pastaverkstan vill erbjuda sina kursdeltagare. Från och med januari kan man komma hit för att lära sig hantverket bakom färsk pasta, samtidigt som man umgås under avslappnade former. Bakom Pastaverkstan står det äkta paret Marie och Brad Ells, som skapat den typ av verksamhet de själva saknat i Göteborg.

Det var efter att de deltagit i en matlagningskurs i Italien som familjen Ells insåg att pastatillverkning inte bara resulterar i nya matlagningskunskaper, utan också är ett tillfälle att stärka gemenskapen och samarbetet. Med andra ord en perfekt aktivitet för arbetslag och andra grupper som vill jobba med teambuilding på ett roligt sätt. Brad och Marie, som sedan länge gått varvet runt med alla de klassiska teamaktiviteterna i samband med kickoffer, såg en lucka i hemstadens utbud.

– Vi vill fånga det sociala i matlagning. Att lära sig tillverka pasta passar allt från kompisgäng, par och familjer till kollegor, svensexor och möhippor. Vi lagar maten från grunden samtidigt som vi umgås, och sitter sedan och äter tillsammans. Det viktiga är att man känner den där italienska värmen när man kommer till oss, säger Marie Ells.

Enkelt men lyxigt

Pastaverkstan kommer erbjuda flera olika kurser, däribland raviolitillverkning, klassisk färsk pasta och gnocchi. Gemensamt för dem alla är att man använder sig av enkla men bra råvaror och knådar degen för hand – att man anammar den italienska kulturen, helt enkelt. Vilket också innebär att det är umgänget snarare än själva maten som står i fokus.

– Det som är så härligt med färsk pasta är att det i grund och botten är otroligt enkelt att göra, samtidigt som det känns väldigt lyxigt, särskilt som många oftast äter torkad pasta. Alla kan göra pasta och i våra kurser får man lära sig grunderna som man sedan har nytta av hela livet, och som imponerar på vem som helst. Men bäst av allt är den varma atmosfären som skapas när man tillverkar pastan tillsammans, berättar Marie.

Pastaverkstan öppnar den 16 januari på Masthamnsgatan 10C. Kurserna kan bokas redan nu.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.