Baka Stenugnsbageri (Restaurang & Café) först i Göteborg med Too Good to Go!

I en tid då det blir allt viktigare att leva hållbart, miljövänligt och schysst, blir den även det sociala engagemanget en stor pusselbit. För att dra sitt strå till stacken ger prisade Göteborgsbageriet Baka Stenugnsbageri dig möjligheten att köpa färskt bröd till en billig peng, samtidigt som du räddar världen.

Det prisade (vinnare av Nordic Counsil Enviroment Prize 2016) konceptet och tillika appen, gör det möjligt att lokalisera schyssta deals hos ställen som valt att sälja bra och fräscha produkter till ett lägre pris. Idén bygger på att olika caféer, restauranger och butiker sänker priset på vissa utvalda varor, när de helt enkelt är Too Good to Go.

- Ibland ser man som som café- eller restaurangägare att vissa produkter riskerar att bli över vid dagens slut. På detta vis ger vi dessa produkter en ny chans, berättar Christina Rönnängsgård, ägare till Baka Stenugnsbageri (Café & Restaurang).

Istället för att behöva slänga produkter när det börjar närma sig tid för stängning, kan ställen knutna till appen istället sänka priset på varan och få den såld. Viktigt att poängtera är visserligen att det kan bli knepigt att sätta denna typ av shopping i system, då man aldrig kan vara helt säker på om det man verkligen är ute efter finns att köpa. Men för den som är om sig och kring sig, och som dessutom vill bidra till ett större hållbarhetstänk, är detta ett grymt och samtidigt grönare alternativ.

Läs mer och skaffa appen på Too Good To Go

Se även Baka Stenugnsbageri