Här finns Göteborgs bästa glassbarer

Här finns Göteborgs bästa glassbarer

Finns det något som slår en riktigt god glass i solen? Få saker ger samma härliga semesterkänsla och en krämig gelato kan närmast liknas vid magi. Göteborg har flera små glassbarer som satsar på just egentillverkad glass av hög kvalitet, så njut av livets goda och kom ihåg – man ångrar aldrig en glass. Nedan listar vi ett gäng riktigt bra glassbarer i Göteborg när suget sätter in.

Innehållsförteckning
 1. Glassbarer i Göteborg
  1. Gelaterian Göteborg – Centralt läge och stort utbud
  2. Råda Gelato – Naturlig gelato och bästa spanläget
  3. Next Level Gelato & Juice Bar – Italiensk gelato med innovativa smaker
  4. Kampanilen Glass & Choklad – Bullar, choklad och glass
  5. Johannebergs Glass – Hemgjord glass på soligt krön
  6. Glasscafét Lejonet & Björnen – Populär gräddglass på många sätt
  7. Gelato Station – Riktiga råvaror
  8. Lasse-Maja – Hantverksglass och salta vindar
  9. Triumf Glass – Historiskt glasshak

Glassbarer i Göteborg

Glassbarerna med den godaste glassen i Göteborg

Gelaterian Göteborg

Centralt läge och stort utbud

I den stora, ljusa lokalen på Grönsakstorget är det förstås glass i stora lass som står i främsta fokus. Italiensk gelato och läskande sorbet finns i mängder av smaker och kombinationer och kan antingen intas på uteserveringen, längs kanalen strax intill eller köpas med hem i större kvantiteter. Espressomaskinen går också varm; många vill förstås ha en kopp till glassen på äkta italienskt manér.

Råda Gelato

Naturlig gelato och bästa spanläget

Området kring Prinsgatans hållplats måste ses som ett av de mest spanvänliga i stan. Precis där ligger Råda Gelato, som gör naturlig gelato, helt fri från tillsatser. Smakerna varierar beroende på säsong, till skillnad från antalet besökare. Den lilla glassbaren är nästan alltid full av folk som gillar glass och att spana på folk.

Next Level Gelato & Juice Bar

Italiensk gelato med innovativa smaker

Många styr kosan mot Linnégatan när glassuget sätter in. Här tillverkar man egen, italiensk gelato, ofta med spännande smaker som basilika, avokado och morot. Den som är nyfiken men osäker kan alltid provsmaka först. Och för den som vill skippa mjölkprodukter finns även vegansk sojagelato. Här pressar man dessutom goda juicer och brygger italienskt kaffe. Missa inte de belgiska våfflorna.

Kampanilen Glass & Choklad

Bullar, choklad och glass

Många har nog hört talas om Kampanilens beryktade bakverk, tårtor och praliner, och mjukglassmaskinen som gått varm om somrarna. Nu har gänget bakom konditoriet tagit glasspassionen till nästa nivå och öppnat en glasskiosk med både sorbeter och gräddglass – och en mycket uppskattad pistageglass.

Johannebergs Glass

Hemsida

Hemgjord glass på soligt krön

Högt upp på Gibraltargatan ligger solen på länge, vilket är en av anledningarna till att det ofta är fullt på den lilla uteserveringen utanför Johannebergs Glass. Den andra är förstås den hemgjorda glassen. Allt görs från grunden och skaran stammisar som håller glassen som stans bästa är stor. Den som inte får nog kan köpa med sig större glasslådor hem.

Glasscafét Lejonet & Björnen

Populär gräddglass på många sätt

Lejonet & Björnen är mångas favorit när det gäller högkvalitativ glass. På Danska Vägen i Örgryte har varumärket sitt eget café och där är förstås utbudet av den goda gräddglassen stort. Här får kreativiteten och passionen för glass ta stor plats. Utöver klassisk kulglass i rån eller bägare kan man även beställa glassdrinkar, glasstårtor och våfflor med glass.

Gelato Station

Riktiga råvaror

Gelato Station öppnade på Friggagatan 2023 och satsar på glass fri från konserveringsmedel och konstigheter. Istället är det färska, fräscha ingredienser som blir till glass, från frukterna, chokladen och nötterna till basen i en riktigt god glass – grädden. Här finns smaker som lockar både traditionalisten och den våghalsige.

Hantverksglass och salta vindar

Lasse-Maja är gammal i gemet och har försett åtskilliga generationer göteborgare med tårtor, bröd och – på senare tid – egentillverkad gelato. Året om kommer folk hit för maten, glassen och de pittoreska omgivningarna. Den charmiga funkisvillan i Långedrag är dessutom perfekt placerad för den som cyklar ut till havet och behöver en gelatopaus.

Triumf Glass

Historiskt glasshak

I mer än 70 år har detta bolag triumferat på Göteborgs glassmarknad. Och här, bara några hundra meter från deras glassfabrik, hittar du ett av deras glasscaféer. Är du en strut- eller pinnperson? Det spelar ingen roll, här serveras glass i stora lass, samt i mängder av smaker och serveringssätt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta