Pressbild Pressbild

Bokrelease av georgisk kokbok på Stumari

Emmi Anderberg, Chefredaktör, Thatsup Emmi Anderberg, Chefredaktör, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 13 mars är det dags för release av boken Blå Berg Grön Mat Orange Vin: Recept och berättelser från Georgien – en georgisk kokbok skriven av Anastasia Lundqvist och Charlotte Pruth. Värdar för eventet är den georgiska restaurangen Stumari på Olskroksgatan.

Fredagen den 13 mars är det dags för bokrelease på Stumari, som under kvällen serverar sin rådande georgiska meny. Restaurangen gästas av författarna och den georgiska kören Doluri sätter stämningen för kvällen.

"Vår matresa till Georgien började på skilda vägar men slutade för oss båda i kärlek och hängivenhet. Det var så tanken på en kokbok föddes. Vi drivs av en önskan om att få fler att hitta fram till färgglada sprudlande köket med svartglänsande auberginer, klarröda granat-äpplen och urmoderspizzan khachapuri fylld med bubblande ost", skriver författarduon i ett pressmeddelande.

Dörrarna öppnar klockan 17.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.