Botaniska: Dionysians historia och hemligheter

Du kanske anser dig vara fullständigt ointresserad av blommor. Men hur många gånger har du varit riktigt nära en riktigt vacker växt? Har du försökt att stifta närmare bekantskap med blommor, eller bara nöjt dig med att se dem på bild?

Den 22 och 29 januari bjuds du på ett utmärkt tillfälle att verkligen ta reda på hur det står till med ditt växtintresse. Kanske blommar det upp på allvar, då specialisten Henrik Zetterlund visar och berättar om Dionysiorna i Göteborgs Botaniska Trädgård. Själv säger han så här om varför släktet faschinerar honom:

- De är absolut de mest svårodlade växterna man kan ägna sig åt när man arbetar med alpina växter. Dionysiorna växer också på väldigt spännande platser, och sist men inte minst är de ju så otroligt vackra.

Sedan 1960-talet har Botaniska trädgården byggt upp sin samling av Dionysiavivor och i dag består skaran av närmare fyrtio arter, varav fyra av dem har upptäckts under insamlingsresor till Iran som personal från Botaniska trädgården har gjort. 50 kronor kostar runvandringen, biljetter säljs i butiken.

Foto: Botaniska Trädgården