Boulebar öppnar för säsongen – uteserveringen växer

Nu slår Boulebar upp sin franska utomhuspark på Rosenlundskajen för säsongen. Denna gång med boulebanor, restaurang, bar – och en uteservering för över 200 gäster.

I och med bygget av Haga Station kommer delar av Rosenlundskanalen att stängas av samtidigt som gångvägen längs kajen dras om. För Boulebars del innebär det en större uteservering närmare vattnet, med Feskekörkan som närmsta granne.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda göteborgarna en uteservering så nära vattnet. Du kommer kunna sitta med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten, säger Tobias Dagerås på Boulebar.

Här blir det en restaurangdel med pergola och värmare, en bar och två franska kiosker: en för glass och en som kommer att servera en sommarmeny med hjälp av kolgrillar. Dessutom kommer det att anläggas ytterligare en boulebana.

– Det är superkul att kunna köra ännu större tävlingar och ge fler av våra gäster möjlighet att spela boule. Vi har numera sex stycken banor i klassisk Bouledrome-stil. Det är ett rätt hårt och utmanande grus men det är samtidigt enkelt att både skjuta och lägga kloten. Banorna passar både nybörjare och vana spelare, säger boulemästaren Lisa Svensson.

Mer färg och lekfullhet
Boulebar vill även göra området vackrare under Västlanksbygget och få in mer färg och lekfullhet. Kanske med en simbassäng i kanalen, en ljusinstallation i mörkret eller ett konststråk på kajen, menar Tobias Dagerås.

– Detta är ett fantastiskt häftigt område med Feskekörkans historia som möter det moderna stråket längs vattnet med restauranger och caféer som vi vill att ännu fler upptäcker, säger han.

Boulebars uteservering planeras öppna andra veckan i maj.