Burgarklassens nya mötesplats

Jakten på den perfekta burgaren går vidare i Göteborg. Den 25 september öppnar Butcher's Market på Storgatan, som tar sikte mot nya höjder.
- Vi ska ha det bästa burgarköket i staden! säger Cristoffer "Coffe" Holmström, 28-årig burgarmästare med gedigen krogerfarenhet.

På Butcher's Market ska du serveras stans godaste burgare, smaskiga milkshakes och kvalitetsöl, utan krusiduller och i en rustik miljö. Maten lagas inför öppen ridå i ett kök med god insyn för matgästerna.

Här är det den goda smaken som står i centrum, vilket bland annat märks i att varje burgare består av två mindre biffar istället för en stor.

- På så vis får man mer stekyta, och det är där smaken sitter, samtidigt som våra burgare är riktigt saftiga, säger köksmästare Holmström.

Burgarna på Butcher's Market görs på en köttblandning av 80 procent högrev och 20 procent bringa.
- Vi har provat oss fram och hittat blandningen som ger den godaste och saftigaste burgaren. Ofta krånglar folk till det för mycket, men vi har inte följt någon annans regler i jakten på den perfekta burgaren.

Gänget på Butcher's Market har jobbat intensivt sedan i våras och finslipat allt in i minsta detalj. 28-årige Coffe har trots sin unga ålder en gedigen krogerfarenhet sedan elva år. Han har bland annat varit köksmästare på 2112, kock på Locatelli och Panorama samt drivit restaurang i Turkiet. Samtliga arbetsplatser har haft burgare på menyn.

- Jag har länge drömt om att få ta burgaren till perfektion, och med Butcher´s Market kom den chansen. Nu ska vi bli det bästa burgarköket i Göteborg!

Fakta Butcher's Market:
• Menyn innehåller burgare med namn som Plain, Cheese, Cheese & Bacon, Butcher's (dijonmayo, friterade champinjoner och karamelliserad lök), West 14th Street (bacon, svartpeppar och padronchili) samt vegoburgaren Greenwich.
• Bland tillbehören finns såväl vanliga fries som fries med smält ost, coleslaw och sallad.
• På ölmenyn finns bl.a. Brooklyn Lager, Budweiser, Lagunitas, Carlsberg Hof, Backyard Brewery, Poppels och Punk IPA. Även vin och drinkar finns på menyn.
• Bland milkshakes finns till exempel Pulp Fiction-klassikern Five Dollar Shake, jordgubbsshake, jordnötssmör/choklad och nutella/banan.
• Brödet är gjort på Butcher´s Markets eget recept och levereras dagligen från Hemmabageriet i Storås.
• Öppettider: Tis-Sön kl. 17-22, Lör-Sön kl. 12-22. Lunch senare i höst.

Mer information: Butcher’s Market