Byt vinterhy mot vårlyster på Oss Hår & Skönhetssalong

Johanna Von Borstel, certifierad hudterapeut, äger och driver tillsammans med sin man Oss Hår & Skönhetssalong i centrala Göteborg. Här hittar du bland annat behandlingsformen microneedling, en typ av resultatinriktad hudvård som funkar utmärkt när solen lyser med sin frånvaro. Nedan berättar Johanna vad som gör microneedling till hennes personliga favorit inom den resultatinriktade hudvården.

Vinter, grått och mörkt där ute och det känns som om våren tagit paus. Dock inget ont som har något gott med sig. Just nu passar det nämligen utmärkt att satsa på microneedling, eftersom den skarpa vårsolen kan skada hudens läkningsprocess efter en behandling.

Johanna på Oss Hår & Skönhetssalong har stor erfarenhet av resultatinriktad hudvård och hon ser att det finns många fördelar med just microneedling, som har kommit att bli en av hennes personliga favoriter.

– Jag verkligen älskar att jobba med microneedling då man kan arbeta med så många olika problem samtidigt. Exempelvis uppstramning av slapp hud, rynkreducering, generell hudföryngring, förminskning av ärr, porer och pigmentfläckar. Det blir även fina resultat på bland annat ytliga kärl, rosacea och akne.

Det kan ju vara klurigt att veta vilken typ av hudvårdsbehandling som passar bäst för olika typer av behov. Johanna berättar om den enligt henne kanske största fördelen.

– Med microneedling behandlar vi ansikte, ögonlock, hals och dekoltage. Det blir också fina resultat på olika typer av ärr på kroppen. Jag tycker att det är lite extra roligt att behandla huden på halsen, då det med andra metoder kan vara ett svårbehandlat område. Dessutom är det en behandling som verkligen ger synliga resultat, men som samtidigt har en liten inverkan på kundens vardag, säger Johanna.

Vid behandlingen används små nålar som penetrerar huden och skapar en kontrollerad skada. Skadan utlöser en sårläkningseffekt, vilket kickar igång hudens egen produktion av nytt kollagen och elastin. På Oss Hår & Skönhetssalong rekommenderas vanligtvis en kur på mellan 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Antalet behandlingar beror på kundens utgångsläge, problem och målbild.

– Vanligen ser man resultat i form av ökad lyster redan efter första gången, berättar Johanna.

Boka din behandling här.