Charlie och chokladfabriken sätts upp i Göteborg – Ola Salo i huvudroll

I höst har Roald Dahls musikal Charlie och chokladfabriken premiär på Göteborgsoperan. I rollen som Willy Wonka ser vi Ola Salo.

Ola Salo spelar den excentriske godisfabrikören Willy Wonka när Charlie och chokladfabriken får Sverigepremiär den 21 september. Musikaliskt ansvarig är den brittiske West End-dirigenten Michael England. För regi står Mattias Carlsson, som på Göteborgsoperan tidigare regisserat musikalen Crazy for you.

– Jag är enormt peppad på att få porträttera en så ikonisk karaktär. Det är verkligen en drömroll för mig, säger Ola Salo.

Charlie och chokladfabriken följer Roald Dahls berättelse från 1964 om den fattiga pojken Charlie som vinner en tävling för att besöka en mystisk chokladfabrik, ägd av den excentriske Willy Wonka. Tillsammans med andra vinnande barn får Charlie vara med om en både fantastisk och skrämmande resa genom fabriken, där de giriga straffas och Charlie till slut får en överraskande belöning.

Att romanens svenska namn ”Kalle” blivit det könsneutrala ”Charlie” på Göteborgsoperan beror på att huvudrollen kan sökas av både tjejer och killar.

Biljettförsäljningen startar den 11 april.