City-glamping med himlen runt hörnet

Mitt emellan Göteborg och Mölndal tornar iögonfallande Quality Hotel The Weaver upp sig med 21 ståtliga våningar. Förra sommaren hade hotellet premiär för sitt unika glamping-koncept och sommaren 2022 tas glampingen till nya höjder.

Är du det minsta sugen på vildmarksliv och nyfiken på hur en natt i tält skulle vara, men osugen på mygg, trianga-kök och sovsäckar? Då kan vi tipsa om en staycation extra allt. I en gräddvit kupol belägen på Quality Hotel The Weavers takterrass 21 våningar upp i det blå, sover du som en kunglig. Med bara en tältduk mellan dig och himlen ovanför vaknar du efter en drömmig natt mitt i city.

Tältet nås via hiss som tar dig svindlande 75 meter upp i luften och därefter ut på taket. I direkt anslutning till terrassen har du som glamping-gäst tillgång till ett hotellrum där privat dusch och toalett hittas. Med morgonrockar i tjock frotté tassar du lätt mellan tält och badrum, och varför inte passa på att njuta av utsikten i hotellrummets loungefåtöljer?

Sovsäck och myggstift i all ära, men i det lyxiga tältet från Lotus Belle har det bäddats i en härlig hotellsäng med krispigt vita lakan och kuddar som får dig att tro att du vilar på moln. Tältets smarta lösningar ger möjlighet att öppna upp mot himlen för en stunds molnstudier, samtidigt som den gräddvita tältduken ger ett mjukt och drömmigt ljus – perfekt för stämningsfulla stunder.

Bara minuter från hotellet ligger naturreservatet Safjället med vacker natur och flera mindre sjöar. Utanför hotellet kan du enkelt hyra cyklar för att ta dig runt i omgivningen där vandring och bad är lätt att nå. Spårvagnen tar dig snabbt till Göteborgs centrala delar och för barnfamiljen ligger Liseberg ett kaninhopp bort.

Längst ned i hotellet ligger franskinfluerade Brasserie X och hit kan du för all del ta hissen, men varför inte låta maten komma upp till dig så att du kan njuta av vyerna över en god bit mat.

Barnvänligheten på hotellet går inte att ta miste på och vill man leka med maskotarna Lollo & Bernie erbjuds roliga aktiviteter i lekrummet på våning 2.

Ja, hotellet och omgivningarna har mycket att erbjuda, men att krypa in i tältet och byta om till fluffig frotté för att sedan sakta snurra en stund i hänggungorna, kanske med ett glas bubbel i handen, är kanske den bästa stunden på hela vistelsen.

I övernattningen ingår 24h-service, tillgång till gym och en generös frukostbuffé extra allt.
Du bokar din glamping genom att skicka in en förfrågan här.