Cocktails möter mellanrätter på nyöppnade Adamo

I höstas slog nya cocktailbaren Adamo upp dörrarna på Södra vägen och här varvas nu cocktails med snacks och pizza. Bakom satsningen står fyra ägare med lång erfarenhet från restaurangvärlden som äntligen öppnat bar.
– Läget och lokalen fick oss på fall och vi kände att det var helt rätt, både rätt lokal och rätt i tid att öppna nu, säger Simon Hansen Gardelin, en av ägarna.

Adamo är först och främst en cocktailbar, men här ska även köket och maten hålla samma nivå som drinkarna. På menyn hittar man snacks i olika storlekar samt fyra pizzor som ska vara enkla att dela med varandra samtidigt som man sippar på en cocktail. Drycken levereras på ett både vuxet och lekfullt sätt, något som även reflekterar känslan i hela baren.

– Målgruppen vi vill fånga är gänget som vill ta en fördrink och käka något litet innan de drar vidare, paret som vill ha en härlig kväll med god mat och dryck men ändå avslappnat. Vi väljer ju även att ha öppet till 01 alla dagar, även köket är öppet till 01, så vi kanske fångar de som jobbar sent eller besöker Göteborg och bor på hotell, men som ändå vill ut och se sig om lite på kvällen, säger Simon.