Dans- och teaterfestivalen flyttas fram till 2021

Med anledning av coronapandemin flyttar årets upplaga av Göteborgs dans- och teaterfestival till nästa år. Under rådande omständigheter bedöms den inte gå att genomföra.

Arrangemanget som attraherar en bred publik att ta del av dans- och scenkonst från hela världen, kommer i stället att sammanfalla med Göteborgs jubileumsår 2021.

– Vår bedömning är att det skulle vara förenat med stora risker att försöka genomföra festivalen som planerat i augusti. De restriktioner som nu råder gör att osäkerheten är stor: Kan de gästande kompanierna resa hit? Vill publiken komma? Får vi genomföra föreställningarna? Inget av detta vet vi i dagsläget och gör det svårt att genomföra ett så här stort internationellt projekt, säger Martin Hansson, chef för Göteborgs dans- och teaterfestival.

Festivalen som återkommer vartannat år, skulle ha arrangerats 21–29 augusti 2020 på scener i Göteborg och i Västra Götalandsregionen, men kommer alltså nu att flytta fram till motsvarande tid i augusti 2021.

– Besökarna får glädjas åt festivalen och Göteborgs dans- och teaterfestival kan nu också bli en del av stadens 400-årsjubileum, säger Martin Hansson.