Ekologisk och prisad kanelbulle i topp hos Baka Stenugnsbageri

Kanelbullen är mångas absoluta vetebröds-favorit, och bullens popularitet går inte att ta miste på. Så hyllad har den alltså blivit, att den till och med fått en egen dag tillägnad sig. Varje år samlas dessutom alla Västsveriges välrenommerade bagerier under några intensiva dagar på Svenska Mässan, för att bland annat tävla i kategorin Årets Kanelbulle.

Alla har sina preferenser kring hur en härlig kanelbulle ska se ut, dofta och framför allt smaka. För att få en ordentlig utredning kring detta delikata ämne, samlas de bästa bagerierna från hela Västsverige, för att en gång per år göra upp i kampen om Årets Kanelbulle.

- Vår kanelbulle är väl avvägd i sina proportioner, och har samtidigt en utpräglad kanelsmak. Dessutom är den fantastiskt saftig, och inte minst fin att se på, där den presenteras i ett vackert papper. Pappret får både smak och utseende att lyfta ytterligare, berättar Christina Rönnängsgård, ägare till Baka Stenugnsbageri.

Årets Kanelbulle bedömdes i år av en jury bestående av bland annat jurymedlemmar från tv4:s Hela Sverige Bakar. Bakas härliga bulle, bakad på äkta smör och ekologiskt mjöl, kom på tredje plats, när tävlingen avgjordes näst sista helgen i oktober.

Den goda bullen hittas även på Baka Stenugnsbageri (Café & Restaurang) nära Eriksbergskranen.