Den 5 december bjuder Enoteca Maglia in till en “wine and dine”-kväll i samarbete med Grythyttan Vintage Selection. Kvällen bjuder på en femrätters meny, där varje rätt ackompanjeras av noga utvalda årgångsviner.
Enoteca Maglia och Grythyttan Vintage Selection går ihop för en vinmiddag med mat som kombineras med årgångsviner, däribland en raritet från 1927.
Grythyttan Vintage Selection marknadsför mogna viner på den svenska marknaden, med målet att alla ska ha möjlighet att uppleva ett fullmoget vin. De gästar Enoteca Maglia, som är en vinälskande italiensk restaurang i Majorna.
Kvällens meny
Château Ballan Larquette Blanc 2015 med hummercarpaccio och champagne- och tryffelvinägrett.
Haut Côtes de Beaune 1998 med hjorttartar och tillbehör.
Savigny les Beaune 1997 och Ca Rossa Barolo 1971 med saltimbocca på kalv.
Vouvray Moelleux 1989 med krämig italiensk ost.
Pedro Ximinez 1927 med mörk chokladpudding och katrinplommon.
Kvällen avslutas med kaffe, kakor och en hemlig champagne för den som vågar prova. Middagen kostar 1595 kronor, med tillvalschampagne för 350 kronor.