Enoteca Maglia bjuder in till vinmiddag med årgångsviner

Enoteca Maglia bjuder in till vinmiddag med årgångsviner

Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup
Aurora Holm

Den 5 december bjuder Enoteca Maglia in till en “wine and dine”-kväll i samarbete med Grythyttan Vintage Selection. Kvällen bjuder på en femrätters meny, där varje rätt ackompanjeras av noga utvalda årgångsviner.

Enoteca Maglia och Grythyttan Vintage Selection går ihop för en vinmiddag med mat som kombineras med årgångsviner, däribland en raritet från 1927.

Grythyttan Vintage Selection marknadsför mogna viner på den svenska marknaden, med målet att alla ska ha möjlighet att uppleva ett fullmoget vin. De gästar Enoteca Maglia, som är en vinälskande italiensk restaurang i Majorna.

Kvällens meny

Château Ballan Larquette Blanc 2015 med hummercarpaccio och champagne- och tryffelvinägrett.
Haut Côtes de Beaune 1998 med hjorttartar och tillbehör.
Savigny les Beaune 1997 och Ca Rossa Barolo 1971 med saltimbocca på kalv.
Vouvray Moelleux 1989 med krämig italiensk ost.
Pedro Ximinez 1927 med mörk chokladpudding och katrinplommon.

Kvällen avslutas med kaffe, kakor och en hemlig champagne för den som vågar prova. Middagen kostar 1595 kronor, med tillvalschampagne för 350 kronor.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.