Pressbild Pressbild

Fransk flärd i fokus när La Belle öppnar på NK

Den 30 september får Göteborg ett nytt franskt tillhåll. Till La Belle inne på NK ska man kunna komma för frukost, lunch, middag eller ett glas champagne, oavsett om man vill slå sig ner en stund eller är på språng. Bakom satsningen står krögarna bakom Swedish Taste.

I Condecos tidigare lokaler satsar krögartrion bakom Swedish Taste på fransk flärd med inspiration från det goda livet under La Belle Époque, och den franska mat- och dryckeskulturen. På fredagar och lördagar håller man öppet lite längre för "after shopping", drinkar och franska specialiteter.

Swedish Taste består av grundaren Magnus Lindström, köksmästaren Totte Svanström och restaurangchefen Gustav Johansson. Swedish Taste grundades redan år 2000 av av Lindström, som har två OS-medaljer i gastronomi och en Årets Kock-titel från 2003 i bagaget. Nu utökar de med ett nytt koncept i samarbete med NK:

– Med La Belle vill vi skapa en levande mötesplats som är lättillgänglig och har en tydlig fransk prägel. Likt ett brasserie i Frankrike löper menyn sömlöst genom dagen och gäster kan komma in när som helst för en kaffe, sniglar eller croque monsieur. Alla ska känna sig välkomna hos oss, säger Magnus Lindström i ett pressmeddelande.

Information