Fransskola med Alltid vacker salong – vi reder ut begreppen

Snygga fransar och bryn är något många värdesätter högt. Särskilt nu på sommaren vill många fixa sina ögonfransar och bryn för att inte behöva tänka på smink under årets varmare månader. Men vad är vad och hur ska man välja? Volym, singel, lashlift och microblading – teknikerna är många. Vi har pratat med Katti Enberg, fransstylist och ägare av Alltid vacker salong och skönhetsskola som är specialiserade på just fransar och bryn, för att reda ut begreppen.

Katti Enberg är diplomerad fransstylist och på salongen i Lorensberg är det just behandlingar av fransar och bryn som är specialområdet. Katti och hennes sammansvetsade team arbetar med singelfransar, volymfransar, mix, megavolym och lashlift. Men vad innebär egentligen de olika metoderna?

– När man jobbar med singelfransar appliceras frans på frans, medan volymfransar är knippen som formas till en liten solfjäder och appliceras på en frans. Volymfransar väger mindre än singelfransar och därför kan man ta flera fransar på en utan att det blir för hög belastning på den egna fransen. Megavolym är ännu tunnare fransar som väger endast 0,03 gram och med dem kan du göra ännu större knippen. Mix är en kombination av både singel och volym och lashlift är permanent på din egen frans så att den böjs uppåt.

Vilket sätt som passar bäst beror på hur ens egna fransar ser ut till att börja med, men främst på vilken typ av look man är ute efter.

– Just nu är volymfransar det mest populära bland våra kunder, säger Katti.

Trenden med väldefinierade ögonbryn är här för att stanna. Ett par välformade bryn ger karaktär och har för många kommit att bli det viktigaste i sminkrutinen. För den som gillar snygga, markerade bryn men vill slippa sminket finns flera alternativ.

– Vi arbetar med microblading, det innebär att man ”rispar” in små streck med ett stift för att imitera ögonbryn. Det blir ett väldigt naturligt resultat och ser ut som riktiga strån. Utöver microblading arbetar vi även med färg och form av bryn, berättar Katti.

Alltid vacker sätter man särskilt fokus på att ligga i framkant när det kommer till nya metoder och tekniker för olika behandlingar.

– Det kommer alltid nya trender, och tekniker utvecklas. Man själv utvecklas också och provar nya former och tekniker. Det finns flera olika vidareutbildningar inom fransar som man kan gå för att utvecklas.

För den som själv vill lära sig mer om hantverket bakom den populära skönhetstrenden anordnar salongen även egna utbildningar där man blir diplomerat fransstylist inom en eller flera av metoderna. Katti är också lärare i lashlift och spraytan, och skönhetsskolan erbjuder utbildningar även inom det.

Utöver behandlingar inom fransar och bryn består teamet på Alltid vacker även av nagelterapeuter, makeup-artister, en massör, vaxare, en frisör och spraytan-utbildade för att kunna erbjuda sina kunder en bred repertoar av skönhetsbehandlingar.