GBG Beer Week tar över stadens gator i april

Visste du att Göteborg kallas för Sveriges ölhuvudstad? Med ölfestivalen GBG Beer Week vill man få stadens ölkultur att blomstra ännu mer, och under första veckan i april välkomnar man våren genom att hylla ölen i Sverige.

För femte året i rad kommer den gräsrotsdrivna ölfestivalen till Göteborg. Under en vecka arrangeras ölaktiviteter runt om i hela staden för så väl ölproffset som nybörjaren - alla är välkomna. GBG Beer Week arrangeras av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar från hela staden.

Ölveckan i Göteborg hade premiär år 2015, och var den första i Sverige med över 23 000 besökare. Under festivalen annordnas runt 300 evenemang med allt från smakprovningar, hembryggarkurser, föreläsningar, hundpromenader, ölmiddagar, take-overs, ölsläpp, guidade turer med mera.

Varje år väljer initiativtagarna till Beer Week ut ett bryggeri som ska brygga den officiella ölen för festivalen, vilket detta år är mikrobryggeriet Vega Bryggeri på Hisingen.

– Det ska bli grymt kul att brygga 2019 års öl, vi har en del sköna idéer och kan nog få några ögonbryn att höjas i april. Vi tackar GBG Beer Week för förtroendet, säger Claes Ljunggren och Kalle von Spreti från Vega Bryggeri.

Fredrik Berggren och Petur Olafsson som är intiativtagarna till GBG Beer Week ville överraska årets besökare med sitt val av bryggeri.

– Vega Bryggeri brygger fantastisk öl, men de är väldigt lokal och fokuserar främst på hemmaplan. Dessutom brygger de i en häftig miljö – granne med ett skeppsvarv på Hisingen – och säljer nästan all sin öl i göteborgsområdet. Därför skulle det vara kul om fler upptäcker dem, både här i stan och i resten av landet, berättar dem.

Ölveckan avslutas med en Öl- och whiskeymässa på Svenska Mässan.