Guiden till Göteborgs mysigaste julmarknader

Halmtomtar, kristyränglar, designprylar och grandoft i en stämningsfull inramning, upplever du bäst under ett besök på någon av stans trevliga julmarknader. På flera ställen i och runt Göteborg bjuds det in till julmarknad, och vill du gå all in på glögg, körsång och knäck är ett pittoreskt upplägg av julmarknad något du inte bör missa. Är du mer sugen på en uppdaterad version, visar vi nedan även vägen till flera design-marknader.

Se även
-Julbord: Göteborgs bästa julbord

Haga
Prommenera runt på kullerstensbelagda gator i Göteborgs äldst bevarade stadsdel, och upplev julstämning i butiker och fik. Längst hela Haga Nygata hittar du stämningsfulla marknadsstånd med försäljning av allt från julens godsaker till hantverk och pyssel. Under julmarknaden bjuds det även på musikunderhållning och aktiviteter för de minsta

Datum: 27 november-19 december
Tid: 10-16
Plats: Haga Nygata
Läs mer här

Rekojul i Kvarnbyn
Inramat av det pampiga bruset från forsen mitt i Kvarnbyn, finner du julmarknaden med fokus på hållbarhet och lokala förmågor. Här hittar du allt från designföremål, schysst käk och roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Under helgen bjuds det även på musik och bland utställarna hittar du keramiker, grafiker och smycketillverkare.
Datum: 27-28 november
Tid: 12-16
Plats: Kvarnbyn, Mölndal
Läs mer här

Jul på Liseberg
Tindra i kapp med miljontals gnistrande ljus som gnistrar i parken, och passa på att ge din önskning till självaste Tomtefar. Under nöjesparkens vinteröppna period hålls hela 27 åkatraktioner och karuseller öppna, och för den som fryser finns här både värmande glögg och kaniner att krama.

Datum: 19–21, 25–28 nov, 2–5, 8–12, 15–23 och 26–30 dec
Tid: varierar
Plats: Liseberg, Örgrytevägen 5, Korsvägen
Läs mer här

Kronhuset
Strax bakom Gustaf Adolfs Torg hittar du Göteborgs äldsta hus, beläget vid Kronhusbodarna. Här doftar det gott av granris, brända mandlar och hos marknadsförsäljarna hittar du allt från juldekorationer till hantverk. Mysigt och stämningsfullt i historisk miljö.

Datum: 27 november - 23 december
Tid: mån-fre 11-18, lör-sön 11-16 (11-12 dec 11-17)
Plats: Kronhuset, Centrum
Läs mer här

HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk
Studenterna vid Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet, bjuder in till sin årliga julmarknad. I år anordnas marknaden av konstkåren tillsammans med Kronhuset Kreativ Arena och La Vaca Loca, där närmare 100 studenter säljer egentillverkade och unika konst- och designföremål i Kronhuset.

Datum: 13-15 december
Tid: 16.30 - 20.00
Plats: Kronhusbodarna, Kronhusgatan 1 D
Läs mer här

Gunnebo Slott
De vackra omgivningarna runt slottet bidrar till den mysiga stämningen, och för att verkligen njuta av julens allra bästa, kan du här smaka på läckra ekologiska rätter serverade direkt från grillen. Handla lokalt hantverk, västsvenska delikatesser och fika i det mysiga slottsvalvet. Vid lantgården träffar du Tomtemor som bjuder på julgröt i sin lilla stuga.

Datum: 27-28 november
Tid: 11-16
Plats: Gunnebo Slott, Christina Halls Väg, Mölndal
Läs mer här

Växtverket
Bara en liten bit från Röda Sten Konsthall ligger Fixfabriken. Här hittas även grönskande Växtverket, som fungerar som en urban trädgårdshandel med utvalda växter och detaljer för hem och trädgård. På Växtverkets julmarknad hittar du allt från fina julväxter, ekologiska julgranar och handgjorda kransar till keramik, smycken, bivaxljus och ekologiska grönsaker.

Datum: 27-28 november
Tid: 11-16
Plats: Växtverket Trädgårdshandel, Karl Johansgatan 95
Läs mer här

Tjolöholms Slott

En kort resa söderut från Göteborg ligger vackara Tjolöholms slott. Här anordnas en klassisk och stämningsfull julmarknad där hantverkare och matutställare från hela landet samlas för att visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. Missa inte årets nyhet Christmas tea, ett julinspirerat afternoon tea som serveras vid den sprakande brasan i slottets vackra matsal.

Datum:12-28 november (fredag-söndag)

Tid: Fredagar 12-29, lördagar och söndagar 12-18

Plats: Tjolöholms slott

Lär mer här

Hönö Klåva

Ta en mysig båttur från stan och kom i julstämning vid havet på Hönö Klåva. Här kan du storsa runt i den mysiga, ljusklädda skärgårdsmiljön, köpaa julklappar och träffa tomten. För den hungrige finns det flera restauranger och foodtrucks att välja bland. Båten till Hönö Klåva tar du från Stenpiren, Eriksberg eller Klippan.

Datum: 27-28 november

Tid: 10-18

Plats: Hönö

Läs mer här

Nordstan

Julmarknaden i Nordstan här en uppskattad tradition. Här hittar du många olika utställare, och julscenen bjuder på evenemang och stämningsfulla julkoncerter. Julen i Nordstan inleds med buller och bång den 27 november. Då blir det tomteparad, stiltips med Marie Farah och Frida Zetterström och körsång av Delight. Rabih Jaber och Tim Damerau uppträder på scenen.

Datum: 27 november - 23 december

Tid: Måndag - fredag 10-19, lördag - söndag 10-18

Plats: Nordstan, Götgatan 10

Läs mer här

Nääs Fabriker

Julmarknaden på Nääs Fabriker är en perfekt utflykt för dig som vill komma i julstämning. Det anrika fabriksområdet förvandlas till ett julparadis med levande ljus, granar, eldar och juldekorationer. På julmarknaden finns ett brett utbud av hantverk, unika smakupplevelser och aktiviteter för barnen. Sen blir det såklart finbesök av tomten också. 

Datum: 27-28 november

Tid: 11-17

Plats: Spinnerivägen 1, Tollered

Läs mer här