Gustav Trägårdh öppnar restaurang med Stureplansgruppen

Från och med den 4 oktober välkomnar stjärnkrögaren Gustav Trägårdh sina gäster till Postgatan 16. Gurras, en modern restaurang där olika kulturer och mattraditioner möts, öppnas tillsammans med Stureplansgruppen och blir deras första stora krogsatsning i Göteborg.

Gustav Trägårdh, som vunnit både Årets kock (2010) och Kockarnas kamp (2014) samt drivit Sjömagasinet under åren med stjärnor, lanserar nu äntligen en restaurang i egen regi, under sitt eget namn, tillsammans med Stureplansgruppen. Gurras är en ambitiös restaurang där mat och smaker från världens alla hörn möts på en tallrik, i ny tappning.

Menyn består av streetfood från olika länder som transformerats till ambitiösa restaurangrätter med vackra uppläggningar. Här finns rätter i alla storlekar, vilket passar perfekt för den som vill dela på ett gäng såväl som den som vill beställa sin egen rätt.

På Gurras finns allt från langos till temaki och sterlinghälle, och som exempel på efterrätt, eldad ananas med lakrits, yuzusorbet och rostad vitchoklad. Mycket går även att få vegetariskt.

– Vi hämtar inspiration från street food över hela världen. Både vad gäller mat, dryck och tekniker. Vi gör våra egna tolkningar och blandar gärna kulturer, berättar Gustav Trägårdh i ett pressmeddelande.


Gustav Trägårdh. Foto: Matiss Neimans.

Bågformade fönster, högt tak och pelare genomsyrar hela lokalen. Inredningen har inslag av element från hela jorden, bardisken är huggen ur röd bohusgranit och väggarna går helt i trä. Köket är öppet, vilket skapar en hemtrevlig stämning i lokalen som erbjuder upp till 70 sittande matgäster och 20 vid barerna.

Adressen är central men samtidigt anonym och privat, endast ett stenkast från älven, precis intill Nordstan vid Gustaf Adolfs torg.

Bokningen har öppnat.