Göteborgs Kulturkalas bjuder på kul kultur för alla smaker

Under nästan en veckas tid förvandlas Göteborgs gator och torg till sprudlande festplatser. Göteborgs Kulturkalas är här och möjligheterna att ta del av kultur på olika sätt är oändliga - dessutom är nästan allt på festivalen helt gratis.

I musikväg händer mycket, bland annat spelar popundret Anna Järvinen, Göteborgsrapparen Parham och Viktoria Tolstoy, en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Unikt för i år är att Göteborgs Pianofestival invigs under kalaset, där stora och små både kan lyssna till och själva prova på att spela piano.

Under kalaset pågår också ett stort antal intressanta utställningar, bland annat öppnas dörren till Freddie Wadlings bortglömda garage på Göteborgs stadsmuseum, där även en utställning om Göteborgs roll i populärmusiken visas.

Göteborgs Kulturkalas har något för hela familjen och för de yngsta kalasdeltagarna händer mycket kul. Alfons Åbergs Kulturhus har öppet hus, Göteborgs konstmuseum bjuder in till knattevisning och i Trädgårdsföreningen finns en mängd workshops där barnen får prova på att dreja, snickra, dansa och smida. I Bokskogen, även den belägen i Trädgårdsföreningen, har ett mini-Hogwarts byggts upp, där små häxor och trollkarlar får träffa sina Harry Potter-favoriter.

För detaljerat program se Göteborgs Kulturkalas hemsida.