Klimat + film + Roy

Hur vi kan göra världen lite snällare, grönare och mer hållbar? Den 4 juni, för andra året i rad, anordnar Färnebo Folkhögskola filial i samarbete med Filmcentrum Väst en klimatfilmfestival som med hjälp av den sjunde konstarten kommer att belysa viktiga klimatfrågor.

Tre filmer står på repertoaren: Jag går hellre naken; i vilken vi får möta Natalie som har insett att shopping inte bara är roligt utan faktiskt medför negativa konsekvenser. Hon bestämmer sig därför för att ta reda på vad klädkonsumtion har för effekter på miljön.

Vem skall man lita på i en djungel av råd? Är den vanliga sjukvården och dess piller lösningen, eller kan alternativa metoder ibland vara bättre? Ta hand om dig är en film om makten över din egen hälsa.


Skulle en mer hållbar livsstil kunna innebära ett bättre, roligare liv och en mer rättvis värld? I Glimtar av förändring möter vi Markus, Liv och Annika och deras funderingar. Sebastian, med insikt i aktuell lyckoforskning, ser ett samband mellan lycka och en klimatomställning.