Kul för kropp och sinne på Universeums hälsoveckor

Hur är livet för en astronaut i rymden? Är det egentligen vettigt att hänga upp och ner hela tiden, som en del apor gör? Hur jagar egentligen plattfiskar? Allt detta och mycket mer kan man få svar på under Universeums hälsoveckor.

Vetenskap varvas med roliga och lärorika aktiviteter där hjärnan, liksom balans, uthållighet, spänst och kondition utmanas. Gör egen tvål i Kemilabbet, smaka på alger från havets djup, få reda på allt om värme och ta tempen på planeten och gissa bajset i stora bajsquizet.

Varje dag kan man dessutom hänga med när spännande djur får sin mat. Se hur dykarna på Universeum dyker ner i Västerhavet för att mata djuren där, eller följ med på regnskogssafari när sengångarna och aporna får middag. Man får samtidigt en unik inblick i hur de olika djuren lever och djurvårdarna berättar mer om vad djuren egentligen hittar på hela dagarna.

17 februari finns dessutom möjligheten att utmana världsmästarna i armbrytning. Världsmästarinnorna Heidi Andersson och Fia Reise från filmen Armbryterskorna från Ensamheten finns på plats mellan kl 11-17. De bjuder på sina smartaste tips om hur man bäst utnyttjar sin styrka – och utmanar alla som vill i armbrytning. Den med flest vunna matcher på raken vinner!

Universeums hälsoveckor pågår från och med 9 februari fram till påsk.

Mer information: Universeum