Ma Cuisine – en gammal vän i ny kostym

Det lider mot sommar i city och Kyrkogatans bistro Ma Cuisine bjuder in till gemyt, både på uteserveringen under soliga dagar och i lokalen med det dekorativt utsmyckade taket. Restaurangen är för många göteborgare bekant sedan snart 30 år, och många tallrikar och glas har behagat de besökare som styrt kosan hit.

Sedan vintern 2018 driver kompanjonerna Maximiliam och Alexander Ma Cuisine. Alexander, vars far drivit restaurangen fram till ägarbytet, är till yrket kock och Maximiliam sprider god stämning bland gästerna såväl som frestar med både säkra som nyskapande dryckesupplevelser, då han har mångåriga skills inom allt som har med mat och dryck att göra.

Bistron har tidigare fokuserat på franska smaker men idag välkomnas både nya och gamla gäster till Ma Cuisine för att uppleva modern matlagning, där den närodlade och säsongsaktuella råvaran står i rampljuset.

– Tanken är att du som gäst ska få en angenäm helhetsupplevelse där mat, dryck och prestiglöst god stämning får prägla, säger Maximiliam.

Restaurangen jobbar med stor förkärlek till växbaserade rätter som gärna ackompanjeras av väl utvalt kött, fisk eller fågel. Framöver, eller egentligen redan nu, ska du även kunna trilla in på en elegant cocktail, ett trevligt vin eller en öl för den delen. Perfekt när du vill ha en bra dryckesupplevelse men hellre sitter ned vid ett bord i en restaurangmiljö, än trängs i en bar. Trots att restaurangen ligger marginellt avsides från exempelvis krogtäta Magasinsgatan, bör stället inte missas för den som gillar välkomponerade menyer.

Lagom till midsommarhelgen och en vecka efter håller Ma Cuisine stängt för renovering.

– Främst är det kökets fläkssystem som ska fixas, men vad passar då inte bättre än att ge hela Ma Cuisine en rejäl uppfräschning, säger Maximiliam.

För den som inte kan ge sig till tåls kan det avslöjas att väggarnas kakel kommer att bytas ut mot speglar och ge lokalen ytterligare rymd och ljus. Stolar och soffor tas tillvara men får ny klädsel och dessutom adderas en mindre bardel.