Ma Cuisine

4,4
19 betyg
Redigera Ma Cuisine

Ma Cuisine finner inspiration och råvaror ur vårt lands skafferi, helst när de är som bäst i säsong. Maten blir ett uttryck för de intryck som hämtats från naturen såväl som från inspirerande möten i vardagen. Både meny och dryckeslista är under ständig förändring för att kunna erbjuda gästen en levande och dynamisk restaurang.

Ma Cuisine är ett väletablerat namn i krog-Göteborg, då restaurangen legat på samma adress i över 20 år. Att bibehålla den familjära atmosfären är en av drivkrafterna. Bistron erbjuder vällagade rätter från lunch till sen kväll och menyn byter skepnad efter både säsong och kreativa infall i köket. I ljusa och luftiga lokaler, där den inbitne stammisen känner igen sig men dit också nyfikna gäster hittar, är det maten som står i centrum sida vid sida med en välfylld vinlista. I baren blandar man även gärna cocktails till både aperitif och för sociala häng efter en dag på stan.

Restaurangens självklara nav är köket, där kocken tillika ägaren Alexander huserar. Med erfarenhet från bland annat lyxrestaurangen Oaxen Krog i Stockholm har han skaffat sig många ess i rockärmen och omarbetat till sällskapliga rätter här i Göteborg. Med sig har han även Pontus Arensberg, en sommelier med gedigen erfarenhet från bland annat Bar Hommage och Delikatessen i Stockholm.

Hela restaurangens team jobbar utifrån att ge gästen en totalupplevelse, med både moderna och klassiska toner i såväl glas som på fat.

Användarbilder på Ma Cuisine Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Ma Cuisine av Sara K.
  • Bild från Ma Cuisine av Adam L.
  • Bild från Ma Cuisine av Malin L.
  • Bild från Ma Cuisine av Malin L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 okt 2021

Riktigt trevlig fransk bistro! Har bara varit här på lunch en gång, men kommer definitivt att återkomma.

27 feb 2020

Jag och några tjejkompisar hade bokat Ma Cuisine för en lördagslunch förra helgen. Mysig trevlig liten bistro med fin färg på väggen kombinerat med mörka bord och stolar.
Jag och min vän skulle dela på en portion musslor med pommes och en lax... Visa hela »

11 jul 2022

Detta är verkligen en favorit när det kommer till det franska köket!
De har en varierad meny och stället känns lyxigt och personalen kunnig.
Att gå hit en fredag på lunchen beställa in champagne och få äta mat där det handlar så... Visa hela »

28 jun 2022

God mat, hyfsad champagne men halvtaskig service när jag varit där.

7 feb 2019

Vilken pärla till restaurang! Underbart god mat levererades ifrån köket av kunnig och supertrevlig personal. Vi kommer tillbaka!

9 feb 2019

En fantastiskt pärla i Göteborg! Perfekta rätter, go stämning och underbart härlig personal! Jag rekommenderar ankan. Bästa jag ätit! Avsluta med äppelkakan. Mmmm!

23 mar 2019

Göteborgs mest välkomponerade meny (ankan är det bästa jag ätit) och trevligare eller mer kunnig personal får du leta resten av livet efter.

23 mar 2019

Bästa restaurangen i Göteborg. De har ett stort miljötänk och anpassar menyn dagligen. Personalen är oerhört engagerade och passionerade av all mat och dryck som serveras. Maten är helt fantastisk och det bästa jag ätit.

28 aug 2021

Ma Cousine har ett otrevligt bemötande och en charkbricka som inte är värt priset. Jag kan verkligen INTE rekommendera denna restaurang!

9 feb 2021

Fantastiskt god mat och riktigt härlig service!

26 mar 2019

Efter att fått avnjuta avsmaksmeny pop up, Ian Doyle chef från Oaxen, i slutet av mars tar Ma Cuisine stora steg mot framtiden. Råvaror efter säsong, en inspirerande personal med öga för kundens bästa och råvaror efter säsong. Min favorit i Gö... Visa hela »

4 apr 2019

Alex & Max är en ren och skär magikombo som inte vet var taket slutar.

23 mar 2019

SÅ gott!!! Bra och kunnig personal och godaste maten jag ätit på länge!

18 dec 2019

Måtte alla få uppleva maten, vinen og servicen her. Ma Cuisine har blivit våran stamrestaurant i Göteborg, och det enda vi har att utsätta på den här restauranten är att den inte är lokaliserad i Oslo, slik at vi kunde äta här oftare. Inneha... Visa hela »

9 feb 2021

Underbart ställe! Både maten och servicen är fantastisk. Dessutom är det underbart att se hur de alltid jobbar säsongsbaserat och låter råvarorna stå i fokus!

5 apr 2019

Mindre meny med fokus på mat och service i världsklass

3 apr 2019

Maten är det bästa jag har ätit i Göteborg, väl genomtänkt meny med ett miljötänk! Fantastiskt kunnig och trevlig personal!

17 jun 2019

Jättegott och jättetrevligt. Det började med en GT på uteserveringen som sedan blev till en helkväll. Vi blev rekommenderade roliga dryckeslaterntiv till den goda och vällagade menyn. Dessutom till överkomligt pris! Vi kommer lätt tillbaka nästa gå... Visa hela »

24 okt 2021

Listad i: Restauranger

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

5 apr 2019

Ett måste i Göteborg!