Ma Cuisine finner inspiration och råvaror ur vårt lands skafferi, helst när de är som bäst i säsong. Maten blir ett uttryck för de intryck som hämtats från naturen såväl som från inspirerande möten i vardagen. Både meny och dryckeslista är under ständig förändring för att kunna erbjuda gästen en levande och dynamisk restaurang.
Ma Cuisine är ett väletablerat namn i krog-Göteborg, då restaurangen legat på samma adress i över 20 år. Att bibehålla den familjära atmosfären är en av drivkrafterna. Bistron erbjuder vällagade rätter från lunch till sen kväll och menyn byter skepnad efter både säsong och kreativa infall i köket. I ljusa och luftiga lokaler, där den inbitne stammisen känner igen sig men dit också nyfikna gäster hittar, är det maten som står i centrum sida vid sida med en välfylld vinlista. I baren blandar man även gärna cocktails till både aperitif och för sociala häng efter en dag på stan.
Restaurangens självklara nav är köket, där kocken tillika ägaren Alexander huserar. Med erfarenhet från bland annat lyxrestaurangen Oaxen Krog i Stockholm har han skaffat sig många ess i rockärmen och omarbetat till sällskapliga rätter här i Göteborg. Med sig har han även Pontus Arensberg, en sommelier med gedigen erfarenhet från bland annat Bar Hommage och Delikatessen i Stockholm.
Hela restaurangens team jobbar utifrån att ge gästen en totalupplevelse, med både moderna och klassiska toner i såväl glas som på fat.