Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Ma Cuisine

5,0 • 10 recensioner
Ma Cuisine

Restaurang som finner inspiration och råvaror ur vårt lands skafferi, helst när de är som bäst i säsong. Maten blir ett uttryck för de intryck som hämtats från naturen så väl som från inspirerande möten i vardagen. Både meny och dryckeslista är under ständig förändring för att kunna erbjuda gästen en levande och dynamisk restaurang.

Ma Cuisine är ett väletablerat namn i krog-Göteborg då restaurangen legat på samma adress i över 20 år. Sedan slutet av 2018 drivs restaurangen i ny regi, dock inom samma familj som tidigare, men i uppdaterad tappning. Att bibehålla den familjära atmosfären är en av drivkrafterna på Ma Cuisine.

Denna bistro erbjuder vällagade rätter från lunch till sen kväll och menyn byter skepnad efter både säsong och kreativa infall i köket. I ljusa och luftiga lokaler, där den inbitne stammisen känner igen sig men dit nyfikna gäster också hittar ett nytt vattenhål, är det maten som står i centrum sida vid sida med en välfylld vinlista.

Restaurangens självklara nav är köket där kocken tillika ägaren Alexander huserar. Med erfarenhet från bland annat lyxrestaurangen Oaxen Krog i Stockholm har han skaffat sig många ess i rockärmen som omarbetats till sällskapliga rätter här i Göteborg. Vid sin sida finns kompanjonen Maximiliam som dessutom har gedigen bakgrund inom allt som har med restaurang att göra, exempelvis som bartender och konsult inom mat och dryck. Med passion för sitt yrke, och trots att den tidigare baren ersatts med den skämtsamma hashtaggen #varfanärbaren, kan du vara lugn. Här blandas det gärna cocktails till både aperitif och för sociala häng efter en dag på stan.

Hela restaurangens team, med Max och Alex i spetsen, jobbar utifrån att ge gästen en totalupplevelse av både moderna och klassiska toner i såväl glas som på fat.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
7 feb 2019

Vilken pärla till restaurang! Underbart god mat levererades ifrån köket av kunnig och supertrevlig personal. Vi kommer tillbaka!

9 feb 2019

En fantastiskt pärla i Göteborg! Perfekta rätter, go stämning och underbart härlig personal! Jag rekommenderar ankan. Bästa jag ätit! Avsluta med äppelkakan. Mmmm!

23 mar 2019

Göteborgs mest välkomponerade meny (ankan är det bästa jag ätit) och trevligare eller mer kunnig personal får du leta resten av livet efter.

23 mar 2019

Bästa restaurangen i Göteborg. De har ett stort miljötänk och anpassar menyn dagligen. Personalen är oerhört engagerade och passionerade av all mat och dryck som serveras. Maten är helt fantastisk och det bästa jag ätit.

26 mar 2019

Efter att fått avnjuta avsmaksmeny pop up, Ian Doyle chef från Oaxen, i slutet av mars tar Ma Cuisine stora steg mot framtiden. Råvaror efter säsong, en inspirerande personal med öga för kundens bästa och råvaror efter säsong. Min favorit i Gö... Visa hela »

4 apr 2019

Alex & Max är en ren och skär magikombo som inte vet var taket slutar.

23 mar 2019

SÅ gott!!! Bra och kunnig personal och godaste maten jag ätit på länge!

5 apr 2019

Mindre meny med fokus på mat och service i världsklass

3 apr 2019

Maten är det bästa jag har ätit i Göteborg, väl genomtänkt meny med ett miljötänk! Fantastiskt kunnig och trevlig personal!

17 jun 2019

Jättegott och jättetrevligt. Det började med en GT på uteserveringen som sedan blev till en helkväll. Vi blev rekommenderade roliga dryckeslaterntiv till den goda och vällagade menyn. Dessutom till överkomligt pris! Vi kommer lätt tillbaka nästa gå... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

5 apr 2019

Ett måste i Göteborg!