Ma Cuisine

4,4
22 betyg
$$$
Fransk restaurang
Ma Cuisine
4,4
22 betyg

På Ma Cuisine äter du klassiska franska rätter i gemytlig bistromiljö. Här lagar man mat från grunden med svenska råvaror, helst när de är som bäst i säsong. Både mat och dryck är under ständig förändring för att kunna erbjuda en levande och dynamisk meny.

Ma Cuisine är ett väletablerat namn i krog-Göteborg, då restaurangen legat på samma adress i över 20 år. Att bibehålla den familjära atmosfären är en av drivkrafterna. Bistron erbjuder klassiska rätter från lunch till sen kväll och menyn byter skepnad efter både säsong och kreativa infall i köket. I ljusa och luftiga lokaler, där den inbitne stammisen känner igen sig men dit också nyfikna gäster hittar, är det maten som står i centrum sida vid sida med en välfylld vinlista. I baren blandar man även gärna cocktails till både aperitif och för sociala häng efter en dag på stan.

Restaurangens självklara nav är köket, där kocken tillika ägaren Alexander huserar. Med erfarenhet från bland annat lyxrestaurangen Oaxen i Stockholm har han skaffat sig många ess i rockärmen. Expertisen är klassisk matlagning där smakerna kommer från det franska köket, med en levande meny som kretsar kring säsong.

Hela restaurangens team jobbar utifrån att ge gästen en totalupplevelse, med både moderna och klassiska toner i såväl glas som på fat. 

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
22

Recensioner av Ma Cuisine

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Fransk gemytlig bistro.
Vinlistan på glas bestod av druvor, charmigt ju, maten fransk, enkel men riktigt gott och vällagat.

Kantareller på potatisbröd, bland den bästa kantarellmackan som någonsin intagits.

Att de kan hantera fisk i köke...

Riktigt trevlig fransk bistro! Har bara varit här på lunch en gång, men kommer definitivt att återkomma.

Detta är verkligen en favorit när det kommer till det franska köket!
De har en varierad meny och stället känns lyxigt och personalen kunnig.
Att gå hit en fredag på lunchen beställa in champagne och få äta mat där det handlar så...

Jag och några tjejkompisar hade bokat Ma Cuisine för en lördagslunch förra helgen. Mysig trevlig liten bistro med fin färg på väggen kombinerat med mörka bord och stolar.
Jag och min vän skulle dela på en portion musslor med pommes och en lax...

God mat, hyfsad champagne men halvtaskig service när jag varit där.

Vilken pärla till restaurang! Underbart god mat levererades ifrån köket av kunnig och supertrevlig personal. Vi kommer tillbaka!

En fantastiskt pärla i Göteborg! Perfekta rätter, go stämning och underbart härlig personal! Jag rekommenderar ankan. Bästa jag ätit! Avsluta med äppelkakan. Mmmm!

Göteborgs mest välkomponerade meny (ankan är det bästa jag ätit) och trevligare eller mer kunnig personal får du leta resten av livet efter.

Ma Cousine har ett otrevligt bemötande och en charkbricka som inte är värt priset. Jag kan verkligen INTE rekommendera denna restaurang!

Fantastiskt god mat och riktigt härlig service!

Bästa restaurangen i Göteborg. De har ett stort miljötänk och anpassar menyn dagligen. Personalen är oerhört engagerade och passionerade av all mat och dryck som serveras. Maten är helt fantastisk och det bästa jag ätit.

Efter att fått avnjuta avsmaksmeny pop up, Ian Doyle chef från Oaxen, i slutet av mars tar Ma Cuisine stora steg mot framtiden. Råvaror efter säsong, en inspirerande personal med öga för kundens bästa och råvaror efter säsong. Min favorit i Gö...

Underbart ställe! Både maten och servicen är fantastisk. Dessutom är det underbart att se hur de alltid jobbar säsongsbaserat och låter råvarorna stå i fokus!

Alex & Max är en ren och skär magikombo som inte vet var taket slutar.

SÅ gott!!! Bra och kunnig personal och godaste maten jag ätit på länge!

Måtte alla få uppleva maten, vinen og servicen her. Ma Cuisine har blivit våran stamrestaurant i Göteborg, och det enda vi har att utsätta på den här restauranten är att den inte är lokaliserad i Oslo, slik at vi kunde äta här oftare. Inneha...

Mindre meny med fokus på mat och service i världsklass

Maten är det bästa jag har ätit i Göteborg, väl genomtänkt meny med ett miljötänk! Fantastiskt kunnig och trevlig personal!

Jättegott och jättetrevligt. Det började med en GT på uteserveringen som sedan blev till en helkväll. Vi blev rekommenderade roliga dryckeslaterntiv till den goda och vällagade menyn. Dessutom till överkomligt pris! Vi kommer lätt tillbaka nästa gå...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
22

Representerar du Ma Cuisine?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Ma Cuisine?

På Ma Cuisine serveras bland annat:

  • Franskt

Vilken typ av bar är Ma Cuisine?

Vi har klassificerat Ma Cuisine som:

  • Cocktailbar

Vad kostar det att äta på Ma Cuisine?

Ma Cuisine ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Ma Cuisine?

Vi skulle beskriva stämningen på Ma Cuisine som mysig och lite lugnare.

Har Ma Cuisine uteservering?

Ja, Ma Cuisine har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Var ligger Ma Cuisine?

Ma Cuisine ligger på Kyrkogatan 32, 41115, Centrum. I närheten ligger Kungstorget, Göteborg.