Michelinkrog stänger – coronakrisen slog för hårt

Thörnströms Kök, som har funnits sedan 1997 och som fick en stjärna i Guide Michelin 2011, stänger igen för gott den 31 mars 2021. Sedan den 24 april i år har krogen pausat serveringen och endast lagat mat för avhämtning.

I dag meddelade ägarna, Anne och Håkan Thörnström, beslutet om att stänga igen Thörnströms Krog i mars nästa år. Anledningen är att coronakrisen slagit hårt mot verksamheten.

– Covid-19 ställde till det och i mars fick vi ta väldigt snabba beslut för att stänga restaurangen, men då trodde vi det var temporärt. Sedan så har vi fått ställa om vår verksamhet och gått och funderat lite grann på hur framtiden kommer se ut. Det är det fortfarande ingen som vet, säger Anne Thörnström till GT.

I ett pressmeddelande skriver man vidare att man fram till stängning vill avsluta med en kavalkad av minnesvärda helger. Under dessa kommer därför alla kökschefer genom åren att köra personliga gästspel. Verksamheten på Thörnströms Privata Rum och Thörnströms Studio fortsätter som vanligt och kommer att utvecklas.